G-tennis sluit spetterend het seizoen af

Ivo kan zo bij de brandweer
Ook afgelopen jaar stond clubtrainer Bart van Essen weer elke zaterdagochtend vrijwillig op de baan om met zijn G-tennissers een uurtje plezier te maken. Alweer voor het zesde jaar. Voor Bart blijft het na al die jaren het leukste lesuurtje in de week. Maar er hangt een donker wolkje aan de hemel. Hoe lang kan het G-tennissen nog doorgaan?

Het is inmiddels een vertrouwd gezicht en gehoor op sportpark Rijnhuyse. Op zaterdagochtend tegen elven, melden de eerste immer enthousiaste deelnemers zich. Een uurtje lekker in de buitenlucht bewegen. Bart staat dan al te wachten op Bram, Ivo, Lukas, Eileen, Gijs, Merel, Iason, Jan-Peter en alle anderen, om even lekker buiten te sporten.

Het aantal G-tennissers is snel gegroeid na de eerste jaren, zodanig dat Bart inmiddels een paar vrijwilligers om zich heen heeft verzameld. Om tennisballen aan te geven, de nodige begeleiding te bieden, wat aanwijzingen te geven en vooral veel enthousiasme te brengen. Van september tot aan de zomervakantie, het hele jaar door, zolang de banen maar bespeelbaar zijn. Het plezier spat er elke week weer vanaf.

Seizoensluiting
Elk seizoen wordt vlak voor de zomervakanties afgesloten met een leuk uitje. Dit jaar was dat de Utrechtse brandweer. Spannend en indrukwekkend. Bij de kazerne in Leidsche Rijn kregen de G-tennissers een rondleiding, zagen en hoorden de levensgrote brandweerauto’s, mochten erin zitten en zelfs met een ladderwagen de hoogte in.

Het uitstapje werd afgesloten met een BBQ terug op het tennispark. Een BBQ die wellicht voor het laatst is, stipt de clubtrainer aan. “Een aantal sponsors trekt zich terug. Dus extra’s als een BBQ’tje organiseren of ouders en begeleiders een koffie aanbieden, kan niet meer. En zelfs met die maatregelen leggen we er als club geld op toe.”

Komt het G-tennis dan in gevaar? Bart: “Natuurlijk is er ook volgend jaar weer G-tennis op deze club, maar wordt het wel lastiger en soberder. Dat is vooral jammer voor de G-tennissers. Dus we staan open voor elke organisatie die zich graag wil verbinden aan dit mooie initiatief.”