De club

Leden van Rijnhuyse zijn bevoorrecht. Het tennispark ligt in een prachtige omgeving. We hebben zeven gloednieuwe smashcourtbanen, waarop de leden het hele jaar kunnen tennissen. Het gezellige clubhuis is een ontmoetingsplek voor jong en oud. De clubtrainer Bart van Essen geeft lessen aan beginnende en gevorderde leden. Balance Tennis Academy verzorgt trainingen voor de topselectie.

Tennisvereniging Rijnhuyse, opgericht in 1969, heeft zijn thuisbasis op een tennispark in een prachtig deel van Nieuwegein. Het kasteel Rijnhuizen en Fort Jutphaas zijn onze buren.

De vereniging telt zo’n 600 leden, van jong tot oud, van recreant tot topper. Rijnhuyse streeft ernaar de breedtesport een belangrijke plaats te geven. Op elk niveau worden trainingen aangeboden. Omdat de vereniging een groot aantal jonge leden heeft, is er ook aandacht voor de ontwikkeling van de jeugd. Deze is gebaseerd op het KNLTB Tenniskids-programma.

Ook zijn er voor elke leeftijdsgroep allerlei activiteiten. Denk aan pannenkoekentennis en het tenniskamp voor de jeugd, de Männerabend (alleen voor heren), Ladies Night (alleen voor dames), de veteranencompetitie voor leden die van hun (pre)pensioen genieten en nog veel meer. Uiteraard kunt u bij Rijnhuyse ook gewoon vrij tennissen.

Zoek je een tennismaatje? In het clubhuis hangt een prikbord: schrijf gerust een kaartje en hang het op het prikbord.