Ledenfoto niet automatisch in KNLTB ClubApp

Foto in de KNLTB club-app

Binnenkort wordt de contributie afgeschreven (automatisch, dus niet zelf overmaken!) en kunnen we ons echt opmaken voor het nieuwe tennisseizoen. Daarom hebben ook diverse leden via de nieuwe KNLTB ClubApp geprobeerd de profielfoto aan te passen. Deels is dat gelukt, maar een aantal foto’s zijn afgekeurd. 

De foto die je voor de app uploadt, wordt ook gebruikt op het afhangbord en op je spelerspas. Dus het moet wel een serieuze en goed lijkende foto zijn. Daarom wordt de nieuwe pasfoto bij het uploaden altijd eerst aangeboden aan de ledenadministrateur.

Waaraan moet de foto voldoen?

Dit zijn de officiële regels van de KNLTB:

  • de foto moet het lid voorstellen en moet recent, duidelijk en goed gelijkend zijn
  • de foto moet recht van voren en tegen een lichte, egale achtergrond genomen zijn
  • de breedte van het hoofd op de foto moet ongeveer tweederde van de fotobreedte te zijn
  • geen zonnebril, pet, muts of iets dergelijks dragend
  • beide ogen moeten zichtbaar zijn, eventueel achter een bril met doorschijnende glazen. Het dragen van een bril met donkere glazen is alleen toegestaan, indien de drager kan aantonen dat dit om medische redenen noodzakelijk is;

Wijkt een foto te erg af van de KNLTB-regels dan wordt de foto afgekeurd en krijg je deze dus niet in je app en op je spelerspas.

Hulp nodig?

Heb je moeite om je digitale foto aan te passen naar het door de KNLTB gewenste formaat, dan willen we je natuurlijk helpen. Mail je foto naar , dan zorgen wij ervoor dat deze foto aangepast wordt en in je profiel komt te staan.