Toegang clubhuis

Wanneer er geen bardienst is, zijn de toiletten en de kleedkamers in het clubhuis vanaf nu toegankelijk. Dat is prettig, als men van die voorzieningen met enige noodzaak gebruik wil maken.

De buitendeur het dichtst bij de toiletten is voorzien van een pasjeslezer (vergelijkbaar met die bij het Jiba-afhangbord). Leden hebben met behulp van hun ledenpas toegang tot het toiletten- en kleedkamerdeel, wanneer er geen bardienst is. Een rolluik voor de deur naar het bardeel van het clubhuis sluit dat deel af. Het alarmsysteem zal onveranderd gelden voor dat deel.

Seniorleden hebben alle dagen van de week toegang van 7.30 uur – 23.00 uur, juniorleden hebben dat van 7.30 uur – 21.00 uur.

Het gebruikte systeem leest de pas en controleert de toegangsrechten. De deur gaat voor enige tijd open en een ‘deurdranger’ zorgt er voor dat de deur weer dicht en op slot gaat. Van binnenuit is de deur met een handgreep te openen.

Het is niet toegestaan de deur zo te blokkeren, dat de dranger zijn werk niet kan doen (hoe vaak men zelf ook aandrang voelt).

Het controlesysteem registreert welke leden wanneer gebruik maken van het clubhuis. Deze gegevens blijven bewaard. Achteraf is dus te zien wie er binnen is geweest. Vanzelfsprekend zullen deze gegevens met zorg gebruikt worden en alleen als daar een aanleiding voor is.

Voor sleutelhouders (ook zij moeten gebruik maken van hun ledenpas om het gebouw te openen en het alarm te bedienen) dient te worden vermeld, dat de sleutelbos nu voorzien is van een sleutel voor het openen en sluiten van het rolluik. Zij moeten de bardienst er op wijzen, dat bij het sluiten van het gebouw het rolluik gesloten moet worden.

Het bestuur vertrouwt erop, dat van de geboden faciliteit met zorg gebruik gemaakt zal worden; het is tenslotte ons aller clubhuis.