Vragen

Er komt best veel kijken bij de organisatie van een activiteit. Soms is het misschien niet helemaal duidelijk welke commissie er verantwoordelijk is voor iets en wie er allemaal in een commissie zitten.  Voor de indeling van de commissies hebben we een aparte pagina. Hieronder staat allereerst een stappenplan voor het organiseren van een evenement. Daarnaast staat er een aantal vragen waar je als organisatie van een evenement mee te maken krijgt.

Organisatie event van begin tot eind

Stap 1: Bedenk een leuke activiteit!

Stap 2: Plan je evenement en zorg dat jouw evenement op de jaarkalender en banenplanning komt. Stem dit af met de communicatiecommissie. Lees hier hoe je dat kunt doen.

Stap 3: Zorg ervoor dat de locatie gereed is voor de activiteit. Stem dit af met de clubhuiscommissie (bardienst, sleutels, lichten, verwarming) en parkbeheercommissie en Joop Weijburg (ballen).

Stap 4: Zorg ervoor dat er budget is voor jouw evenement. Soms is er een budget beschikbaar bij jouw commissie en ook kun je inschrijfgeld vragen aan de deelnemers. Stem eventuele sponsoring af met de sponsorcommissie.

Stap 5: Zorg ervoor dat leden zich kunnen inschrijven voor jouw activiteit. Er zijn diverse mogelijkheden. Wil je gebruik maken van de website, nieuwsbrief of Facebook van Rijnhuyse, dan kan dat. Neem hiervoor contact op met de communicatiecommissie ().

Stap 6: Zorg ervoor dat je de locatie netjes achterlaat. Stem eventuele schoonmaak af met de clubhuiscommissie.

Stap 7: Laat alle leden weten hoe leuk de activiteit was. Er is een mogelijkheid om foto’s te plaatsen op Facebook op of de website. Stem dit af met de communicatiecommissie.

Stap 8: Declareer gemaakte kosten bij .

Algemeen

 • Ik wil foto's maken tijdens mijn evenement. Mag dat?
  Je mag altijd foto’s maken. Het publiceren van deze foto’s mag alleen wanneer er geen bewaar is gemaakt door de betrokkenen. Dit geldt vooral voor evenementen waarbij niet-leden betrokken zijn. Aan te raden is om bij inschrijving deelnemers te wijzen op het volgende: “Bij activiteiten van Tennisvereniging Rijnhuyse worden foto’s gemaakt en deze worden gebruikt voor eigen publicatiedoeleinden. Mocht je hiertegen bezwaar hebben, dan dien je dit vooraf kenbaar te maken aan de organisatie van de activiteit. Foto’s die gemaakt worden door Tennisvereniging Rijnhuyse mogen niet zonder toestemming door derden worden gepubliceerd.”
 • Ik wil de statuten inzien
 

Communicatie

 

 

Sponsors

 

Clubhuis 

 

 • Ik wil graag dat er bardienst is. Hoe regel ik dat?
    Die indeling van de bardiensten kun je vinden op afhangbord.nl. Mocht er nog geen bardienst geregeld zijn voor jouw evenement, neem dan contact op.
 • Hoe krijg ik toegang tot het clubhuis?
   Je hebt een sleutel nodig om het clubhuis in te kunnen. Elke commissie heeft een sleutel. Vindt jouw evenement plaats tijdens de aanwezigheid van een normale bardienst, dan is er normaal gesproken geen sleutel nodig. Mocht je problemen hebben met de toegang, dan kun je contact opnemen met de sleutelhouder van die week.
 • Wat zijn de regels voor het aanmaken van een bon?
  • Een bon kan en mag alleen worden aangemaakt als eerst een geldige spelerspas, rijbewijs of ander geldig identiteitsbewijs wordt ingeleverd.
  • De naam van een bon (voornaam + achternaam) moet overeen komen met de spelerspas of identiteitsbewijs.
  • Een bon kan alleen op naam van een volwassene worden gezet.
 • Hoe betaal ik een bon (in delen)?
  • Een bon kan in delen worden betaald. Dat kan met de functie ‘Voorschot’. (Let op! De functie ‘deelbetaling’ is inmiddels geblokkeerd, omdat deze niet flexibel genoeg is). Door de knop ‘Voorschot’ te gebruiken, kan een deelbedrag worden betaald op de bon. Dit kan zo vaak als nodig totdat de bon in zijn geheel is voldaan.
  • Een bon of een losse transactie (per ongeluk) annuleren kan inmiddels niet meer. In het uiterste geval, moet bij een issue de clubhuiscommissie worden geraadpleegd voor het oplossen daarvan.
  • Een spelerspas of identiteitsbewijs wordt pas teruggegeven als de bon volledig is voldaan.
 • Hoe zet ik het alarm uit of aan?
  Een instructie van het alarm vind je hier. Let op! Je hebt wel een sleuteltje nodig om het alarm aan te zetten. Iedere commissie heeft zo’n sleutel. Mocht je die niet hebben, neem dan contact op met de clubhuiscommissie.
 • Kan ik het clubhuis of tennisbaren huren?
 • Wil jij een eigen feest of tennisevenement organiseren, dan kan dat onder bepaalde voorwaarden. Lees hiervoor de regels rondom verhuur.

   

 

Park

  

 • Wanneer zijn de banen in de winter bespeelbaar?
  Ondanks dat onze smashcourtbanen alle seizoenen bespeelbaar zijn, is er een aantal uitzonderingen. Kort gezegd kan je niet spelen wanneer er een ijslaag(je) op de baan ligt. Niet alleen is dat gevaarlijk voor de spelers, het is ook slecht voor de banen. Om duidelijkheid te geven over de winterse omstandigheden waarin je wel en niet mag spelen, staat hieronder een aantal situaties omschreven.
  Let op! Soms mag de baan (technisch gezien) bespeeld worden, maar is het niet verstandig om dit te doen. Controleer altijd of de baan niet te glad is om te voorkomen dat spelers uitglijden en zich blesseren of bezeren. Tijdens de training zal de trainer, in overleg met de technische commissie, bepalen of de banen bespeelbaar zijn.
   
  Wel spelen
  • Kale of droge vorst: tennisbaan kan iets harder aanvoelen, maar is bespeling geen probleem.
  • Rijp: rijp is witte aanslag die wordt veroorzaakt door het neerslaan en bevriezen van waterdamp in de lucht. Bij rijp mogen de banen bespeeld worden.
  Niet spelen
  • IJzel: ijzel is regen die bevriest zodra het in aanraking komt met een bevroren oppervlak. Dit zorgt voor een ijslaag op de banen. Niet alleen worden de banen dan te glad om op te spelen, maar het is ook schadelijk voor de banen.
  • Sneeuw: wanneer er sneeuw op de baan ligt mag er niet getennist worden, omdat je de sneeuw dan in de smashcourtmat trapt en dan kan er een ijslaag ontstaan.
  • Opdooi: wanneer het dooit en het dooiwater kan niet weg, dan kan er een ijslaag ontstaan. Door de ijslaag kan het water niet weg. Wanneer er water op de baan blijft liggen, dan mag er niet gespeeld worden. Wanneer er geen water op de baan staat en de baan is verder droog en schoon, dan kan er wel weer gespeeld worden.
 •  

Privacy

 

 • Hoe beveilig ik persoonsgegevens die ik van leden heb?
  Wanneer je persoonsgegevens van leden in jouw bezit hebt dien je hier voorzichtig mee om te gaan. Probeer bestanden zo min mogelijk via mail te verspreiden en bewaar gegevens alleen op een beveiligde drager, bijvoorbeeld een computer of bestand voorzien van een wachtwoord. Ga voorzichtig met het verspreiden van wachtwoorden en verander wachtwoorden regelmatig.
 • Wat doe ik wanneer ik een datalek vermoed?
  Wanneer je denkt dat er persoonsgegevens in handen van derden zijn gekomen, dan meld je dit zo snel mogelijk via . Er wordt zo snel mogelijk onderzoek gedaan naar het incident.
 • Hoe ga ik om met persoonsgegevens op de ledenlijst?
  De ledenlijst is alleen toegankelijk voor leden die een geheimhoudingsverklaring hebben getekend. Wanneer je gegevens van leden wilt hebben, kun je een verzoek indienen via . Er wordt dan bekeken of het verstrekken van gegevens binnen doeleinden valt die in de privacyverklaring zijn omschreven. 
 • Hoe ga ik om met privacy van nieuwe leden?
  Wanneer leden zich inschrijven om lid te worden moeten ze akkoord gaan met de privacyverklaring van Rijnhuyse en de privacy verklaring van de KNLTB. Deze zijn beide opgenomen in het inschrijfformulier.
 • Hoe ga ik om met privacy van de deelnemers?
  Wanneer leden zich inschrijven voor een activiteit moet je alle deelnemers akkoord laten gaan met de privacyverklaring. Je doet dit door de volgende tekst op te nemen in het inschrijfformulier: “Ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Tennisvereniging Rijnhuyse.” Lijsten met inschrijfgegevens dienen zo spoedig mogelijk na het evenement te worden verwijderd.

  LET OP! Je kunt deze gegevens alleen gebruiken voor het evenement waarvoor leden zich hebben opgegeven. Het is dus niet toegestaan om de lijsten te gebruiken om leden te benaderen voor andere doeleinden of een nieuwe editie van het evenement. Dit geldt voor alle evenementen, dus ook voor toernooien en competities.

  LET OP! Wanneer je meerdere leden mailt, dan dien je de BCC te gebruiken zodat mailadressen voor andere ontvangers niet zichtbaar zijn. Het verschil tussen ‘aan’, ‘cc’ en ‘bcc’ kun je lezen in dit artikel

 • Hoe gaat Rijnhuyse met beveiligingscamera's om?
   De camerabeelden worden alleen gebruikt voor bewaking en veiligheid. We hanteren hierbij een strikt privacybeleid. In de eerste plaats stellen we alle bezoekers van het park via verschillende uitingen op de hoogte van het feit dat op het park bewakingscamera’s aanwezig zijn.

  In de tweede plaats hebben slechts twee functionarissen toegang tot de opgenomen beelden:
  1. De voorzitter van de vereniging.

  2. Een (door het bestuur gemandateerd) lid van de clubhuiscommissie of parkbeheercommissie.

  De camerabeelden worden alleen beschikbaar gesteld bij calamiteiten en/of op verzoek van de politie. Dit verzoek wordt aan het bestuur voorgelegd. Bekijken van de beelden gebeurt in aanwezigheid van de twee functionarissen van de vereniging die daartoe gerechtigd zijn. De beelden worden niet meegegeven, verzonden, gedeeld, geüpload, of afgedrukt. De camerabeelden worden uitdrukkelijk niet voor promotie-, gezelligheids- of andere doeleinden gebruikt.

  Bewaren camerabeelden
  De camerabeelden worden een aantal dagen bewaard. Indien nodig, kan het bestuur van de vereniging van deze termijn afwijken en de beelden langer bewaren.

 •  

   

 

Bardienst

 

 • Waarom gaat TV Rijnhuyse nu zo veel aandacht schenken aan het alcoholbeleid?
  Volgens de Drank- en Horecawet  mag je geen alcohol verkopen aan personen onder de 18 jaar en personen waarvan je weet dat ze dit doorgeven aan personen onder de 18 jaar (wederverstrekking). Daarnaast mag je volgens het Wetboek van Strafrecht geen alcohol verkopen en schenken aan personen die in een kennelijke staat van dronkenschap verkeren. Wordt één van deze wetten in het clubhuis overtreden, dan kan de gemeente of de politie hierop handhaven en ervoor kiezen de vergunning voor het verkopen van alcohol in te trekken of een boete uitschrijven . Dit wil TV Rijnhuyse niet ze willen een verantwoord alcoholbeleid nastreven.
 • Mag ik het clubhuis huren voor het geven van een familiefeestje?
   In de Drank- en Horecawet liggen eisen vast die de gemeente ook TV Rijnhuyse heeft opgelegd. In de toekenning van de vergunning aan TV Rijnhuyse staat dat het verboden is bijeenkomsten van persoonlijke aard, zoals bruiloften en partijen te organiseren. We mogen alleen die partijen organiseren die in lijn liggen met onze sportactiviteiten. Zoals tijdens clubkampioenschappen.
 • Waarom moeten leden een training volgen over verantwoord alcohol schenken?
   Omdat elk lid (m.u.v 70 jarigen en leden die hun bardienst hebben afgekocht) bij TV Rijnhuyse bardiensten moet draaien en bij wet is bepaald dat iedereen die zich inschrijft voor een bardienst de wet en regels moet kennen om je mede leden een verantwoord glaasje te schenken. Er zijn nogal wat wettelijke eisen zoals het schenken onder 18 jaar, het schenken van drank als iemand aangeschoten is etc.
 • Hoe makkelijk is het afkopen van je bardiensten?
  Onder bardiensten op de website staat hoe je je bardiensten kunt afkopen. Natuurlijk hebben we dan liever niet, omdat er genoeg bardiensten zijn waarbij we hulp nodig hebben. Denk aan bardiensten tijdens de reguliere speelavonden en bardiensten tijdens bijzondere gelegenheden zoals de competitie, open toernooien en de club kampioenschappen.
 • Is het in het clubhuis altijd mogelijk de vergunning te bekijken die de gemeenten heeft afgegeven?
   In het clubhuis staat een map met alle papieren die noodzakelijk zijn voor het verantwoord alcohol schenken dus ook de vergunning die gemeente verstrekt heeft. Deze papieren zijn noodzakelijk om bij controle van de Voedsel en Waren Autoriteit te tonen.
 • Kan ik ook ergens in het clubhuis lezen hoe alles werkt achter de bar?
  Ja, in het clubhuis ligt of bij het apparaat wat we gebruiken  een uitgebreide beschrijving of in een map naast de kassa vindt je de beschrijvingen van de apparaten en vindt je informatie over het afsluiten van het clubhuis.
 • Vanaf welke tijd wordt er alcohol geschonken op de club?
  Er kan alcohol geschonken worden:

  • Tijdens de reguliere openingstijden van het clubhuis op ma t/m vrijdag : 19.00 – 23.00 uur
  • Tijdens competitie wedstrijden tot 2 uur nadat de laatste wedstrijd van de baan is gekomen.
  • Overdag op maandag t/m zondag vanaf 13.00 uur.