Informatie rondom Coronamaatregelen

Ik wil informatie over:

Laatste update

Corona-update 7 augustus 2020

Je hebt het vast gehoord….het coronavirus steekt in heel Nederland de kop weer op. We denken allemaal ‘het is zo goed als weg’, maar niets is minder waar. Oftewel: We moeten met z’n allen voorzichtiger zijn en ons houden aan de maatregelen….ook op onze mooie tennisclub. Afstand houden, handen wassen, binnenblijven bij klachten.

Contactonderzoek

Donderdag 6 augustus was er weer een persconferentie van premier Rutte. En een maatregelen die vanaf maandag 10 augustus 2020 ingaat, is het NOTEREN VAN JE NAAM & TELEFOONNUMMER in het logboek op onze club. Dit geldt voor het betreden van ons clubhuis en ons terras. Doe dat allemaal!

Verslapping

Ook wij zien op onze club een verslapping van de maatregelen. Mensen gaan toch wat dichter bij elkaar zitten (en vergeten dus de gele stippen), looproutes worden genegeerd en stoelen worden verschoven. Om maar niet te spreken van de anderhalve meter afstand op en buiten de baan.

Daarom aan iedereen….wees waakzaam en hou je aan de regels. En heb je klachten, blijf weg en laat je testen. Want mocht bij een van onze leden corona worden geconstateerd en dit is terug te leiden tot onze tennisclub, dan moeten ook wij 2 weken dicht!

Corona-update 23 juni 2020

Als de versoepeling voor sportkantines echt doorgaat, mogen ons clubhuis en terras vanaf woensdag 1 juli a.s. weer open. Dan kunnen we voor en na het tennissen weer heerlijk genieten van een gezellig drankje.

Bardiensten

Maar we kunnen vanaf 1 juli a.s. alleen open zijn als er een barbezetting aanwezig is. Is jouw bardienst de afgelopen periode door corona niet doorgegaan, schrijf je dan opnieuw in via de KNLTB clubapp. (die je toch ook al hebt i.v.m. het online afhangen van een baan).

Controle en handhaving

De Clubhuis Commissie is momenteel druk bezig om alles voor 1 juli a.s. te organiseren. Veiligheid staat daarbij voorop, zodat alle leden en gasten volgens de geldende richtlijnen van de Koninklijke Horeca Nederland ook bij Rijnhuyse optimaal en veilig kunnen genieten. En ook de andere maatregelen zoals handen wassen, afstand houden, met de klok mee van baanhelft wisselen en geen high fives, blijven van kracht.

Daarbij hebben we wel jullie hulp en medewerking nodig. Alleen zo kan de heropening slagen en voorkomen we boetes. Want dat de gemeente gaat controleren en handhaven, is zeker.

Dit zijn de regels:

Hieronder staat beschreven waaraan we als vereniging bij de heropening van het clubhuis moeten voldoen. Van iedereen wordt verwacht dat de regels en aanwijzingen worden opgevolgd, dus lees ze goed door! Een boete is zonde en we willen het virus absoluut tot stand brengen.

 • Tafels en stoelen mogen niet verplaatst worden en iedereen moet zitten. Neem in eerste instantie, zoveel mogelijk, buiten op het terras plaats.
 • Bij het betreden van het clubhuis en het terras ben je verplicht om je naam en telefoonnummer in het logboek te noteren. Dit voor een eventueel contactonderzoek.
 • Op alle tafels staan desinfecterende middelen, zodat je de tafel en stoelen schoon kunt maken en er veilig plaats genomen kan worden.
 • Onder de overkapping alleen bij de gekleurde tegels zitten
 • Volg de aangegeven looprichtingen, wees beleefd en coulant en houd 1,5 meter afstand.
 • Is er geen barbezetting, dan is het clubhuis niet open.
 • Schrijf je dus alsjeblieft in via de KNLTB App voor een bardienst! Via deze app kun je dus ook zien of het clubhuis op een bepaalde dag open of dicht is.
 • Vanaf 1 juli willen we op zaterdagen en zondagen het clubhuis openen van 10:00 – 14:00 uur. En op doordeweekse dagen van 19:00 – 23:00 uur. Maar dus alleen als er barbezetting is. En dan ontvangen we je gezellig voor een drankje!

Nogmaals, bovenstaand verhaal valt of staat dus met de inschrijvingen van jouw bardienst. Dus schrijf je in via de KNLTB Clubapp. Heb je vragen over het inschrijven, neem dan contact op met Wies Wiegmans via 

We mogen weer dubbelen (21 mei)

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet op dinsdag 19 mei, heeft de KNLTB besloten de richtlijnen voor tennis versneld te versoepelen, zodat tennissers vanaf nu ook mogen dubbelen, mits de 1.5 meter gehandhaafd wordt en de gemeente vooraf akkoord geeft. Door de goede samenwerking met de gemeente was dit laatste al binnen 2 uur na bekendmaking geregeld, zodat iedereen het lange Hemelvaart weekend al kan dubbelen (dus ook als je niet onder 1 dak woont). De overige richtlijnen blijven van toepassing, zoals vooraf online een baan reserveren en 1.5 meter afstand houden.

We doen het goed!

Tennis in de anderhalvemetersamenleving vraagt nogal wat organisatie en aanpassingsvermogen van iedereen. We zien gelukkig dat iedereen goed met de richtlijnen omgaat, het online baan reserveren wordt gewoon en we houden 1.5 meter afstand op het park en de baan. Complimenten en dank aan iedereen!

Het clubhuis en terras blijven echter nog gesloten tot 1 september. Positief is wel dat het Outbreak Management Team (OMT) zich buigt over de vraag of de sportkantines per 1 juli wel weer open mogen, dat geeft perspectief. De KNLTB bepaalt dit uiteindelijk niet, we moeten hierbij de maatregelen zoals vastgesteld door de overheid volgen. De KNLTB is dagelijks in contact met NOC*NSF en de ministeries en doen er alles aan om terras en clubhuis op sportverenigingen eerder open te krijgen.

Toezichthouders gezocht (14 mei)

Vanwege de coronavoorschriften mag onze jeugd alleen tennissen als er een toezichthouder of trainer aanwezig is.
Doordeweeks zijn de trainers er regelmatig, maar we willen de jeugd ook graag in het weekend laten tennissen. Daarom zijn wij op zoek naar (vrijwillige) toezichthouders. Het kost je maar 2 uurtjes op een zaterdag of zondag.

Profiel

Als toezichthouder (18+) ken je de coronaregels (staan ook op de borden, die overal op het park hangen). Indien nodig spreek je kinderen aan als ze zich niet aan de regels houden (bijv. omdat ze naast elkaar op het bankje zitten, een high five geven of de baan gaan slepen). Ook zorg je er bijv. voor dat niet-leden de banen NIET betreden en dat ouders niet meekomen om ‘even te kijken’.

We zijn op zoek naar mensen die op een zaterdag of zondag 2 uurtjes over hebben. Ergens tussen 10.00 – 14.00 uur. Kan jij die 2 uurtjes missen (bijv. omdat je kinderen toch al gaan tennissen of omdat je gewoon graag wat voor de club doet?). Meld je dan even aan bij Marius Hoekveld. Geef direct aan welke dag en welke tijd je zou kunnen, dan neemt hij verder contact met op om de planning te regelen. En dan kunnen de kids ook in het weekend weer spelen!

Volwassenen mogen weer tennissen (11 mei)

Volwassenen mogen onder voorwaarden weer vrijspelen vanaf maandag 11 mei en de trainingen starten in overleg met de trainers vanaf maandag 18 mei. Jeugdleden mogen vrijspelen en trainen wanneer er een toezichthouder aanwezig is. 

Hier belangrijke updates inzake de maatregelen in verband met het Coronavirus (status 9 mei)

De regering heeft besloten dat de jeugd t/m 18 jaar onder voorwaarden weer mag sporten. Ook mogen volwassenen vanaf 11 mei weer vrijspelen en zullen we de trainingen weer vanaf 18 mei hervatten.

Strenge richtlijnen

De trainers, de technische commissie, de parkbeheercommissie, de clubhuiscommissie, de communicatiecommissie en het bestuur van Rijnhuyse hebben er alles aan gedaan om onze leden zo snel mogelijk weer op een verantwoorde manier te kunnen laten trainen en vrij spelen. Daar gelden echter wel strenge richtlijnen voor. Bij controle door de gemeente of andere bevoegde instanties worden boetes uitgedeeld bij het niet naleven van de richtlijnen en kan de vereniging gesloten worden.

Hieronder vind je meer informatie over de richtlijnen die gelden bij Rijnhuyse. Lees alsjeblieft alles goed door en hou je eraan! We kunnen ons voorstellen dat het heel veel informatie is, maar dat je na het lezen van alle informatie toch nog vragen hebt. Waarschijnlijk vind je het antwoord bij de veel gestelde vragen. Mocht je toch nog een vraag hebben die er niet bij staat, stuur deze dan naar het aanspreekpunt bij Rijnhuyse voor Corona, Marc van Wolferen via .

Aangepaste openingstijden

Het toegangshek is volgens normale openingstijden open. Op gezette tijden is er een toezichthouder aanwezig. Tevens hangen er duidelijke instructies overal op het park.

Doordeweeks is het park open volgens reguliere tijden. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 14:30-18:30 uur en op woensdag 13:30-20:30 uur zal er een toezichthouder aanwezig zijn.

Als je wilt vrij tennissen, moet je wel even online afhangen via de KNLTB ClubApp, te downloaden in de Google Playstore of Apple Appstore. Hoe je moet afhangen lees je in de instructie voor afhangen op afstand. Als het niet lukt kan de toezichthouder je op weg helpen met de ClubApp en de baanindeling.

Toezichthouder

Daarnaast gaan we voor de volgende weekenden een schema maken van vrijwilligers die de rol van toezichthouder uitvoeren. Hoe ruim de openingstijden in het weekend worden, is mede afhankelijk van hoeveel vraag er is naar vrij tennissen door de jeugd en het weer. Meer info over openingstijden in volgende weekenden zullen we snel bekendmaken.

LET OP: de openingstijden zijn beperkt en afhankelijk van het weer! Het betreden van het park buiten de openingstijden én als er géén toezichthouder is, is voor jeugd ten strengste verboden. Hierover hebben we strikte afspraken gemaakt met de gemeente. Je brengt daarmee niet alleen jezelf in de problemen met een hoge boete, de kans bestaat ook dat de club gesloten wordt en niemand meer kan tennissen.

Regels bij Rijnhuyse voor online afhangen

Het is voor alle leden verplicht om online af te hangen via de KNLTB ClubApp. Het digitale afhangbord is ingesteld dat:

 • Je maximaal 2x per dag 45 minuten per dag kan afhangen.
 • Er minimaal 2 leden moeten afhangen per baan
 • De jeugd alleen kan afhangen als er een toezichthouder is (zie openingstijden voor de jeugd).

NB Als een junior t/m 18 met een senior van 19+ wil afhangen buiten de openingstijden voor de jeugd (dus wanneer er géén toezichthouder aanwezig is), dan is dit technisch gezien nog niet in te stellen. Het is wel toegestaan, zie veelgestelde vragen. Dit is (hopelijk) een tijdelijke situatie die binnenkort mogelijk weer verandert. We blijven zoeken naar een oplossing. Mocht je hier tegenaan lopen, stuur dan een mail aan .

We doen een beroep op alle leden om tijdens de piekuren op maandag t/m donderdag tussen 18:00-sluit maximaal 1x 45 minuten online af te hangen. Als er na het tennissen nog banen leeg zijn en niet online gereserveerd, dan kun je voor een tweede keer online afhangen.

Vijf andere belangrijke regels die we hier specifiek noemen:

 • Volg de regels: deze zijn overal duidelijk aangegeven op het park. De toezichthouder ziet hier op toe en kan je aanspreken op het volgen van deze regels!
 • Kom op tijd: kom niet te vroeg en ga direct na de training of het vrij tennissen naar huis. Het clubhuis en het terras zijn gesloten.
 • Thuis wassen en plassen: zorg dat je thuis naar het toilet bent geweest en je handen hebt gewassen. Gebruik van de toiletten en de kleedkamers is niet toegestaan. In noodgevallen kan de toezichthouder toegang geven tot het toilet.
 • Neem zelf wat te drinken mee, want je kan je bidon niet in het clubhuis vullen.
 • Betreedt je het clubhuis of het terras, noteer dan je naam & telefoonnummer in ons logboek. Dit voor een eventueel contactonderzoek wanneer een lid onverhoopt besmet raakt.

Trainen

Vanaf maandag 4 mei starten de trainingen voor jeugdleden en vanaf maandag 18 mei voor volwassen. Je ontvangt van de trainer via Whatsapp een bericht met daarin de dag/tijd van de training. Vóór de training worden alle regels doorgenomen zodat iedereen zo veilig mogelijk kan sporten.

LET OP: groepen en lestijden kunnen gewijzigd zijn in verband met de maatregelen en om meer ‘wisseltijd’ tussen de lessen te hebben. We rekenen op ieders begrip.

Overige maatregelen

 • De KNLTB heeft besloten de Voorjaarscompetitie en de Kia Tenniskids competitie te verplaatsen naar het najaar. Meer info volgt via de TC aan alle aanvoerders en via de nieuwsbrief.
 • Vooralsnog heeft de KNLTB besloten om alle toernooien t/m 14 juni te annuleren. Rijnhuyse vindt het niet verantwoord om het QuoVadis Rijnhuyse Open Toernooi, dat voor juni op de toernooikalender staat, door te laten gaan.

Zorg goed voor jezelf en voor de mensen om je heen. Wees verstandig en volg de adviezen op. We hopen je snel weer te zien op de baan.

Veelgestelde vragen

Algemeen

Coronamaatregelen Rijnhuyse

Vrijspelen

Wat moet ik doen als ik kom vrij tennissen?

 • Reserveer een baan via de KNLTB ClubApp. Lees in de instructie voor afhangen op afstand hoe je dat doet.
 • Markeer je ballen zodat je weet welke van jou zijn.
 • Ga vooraf thuis naar het toilet.
 • Was je handen voordat je naar de club komt.
 • Neem wat te eten/drinken mee. Het clubhuis is dicht!
 • Ouders die halen en brengen wachten op de parkeerplaats.
 • Geef elkaar geen high five of geef elkaar geen hand na afloop.
 • Draai bij het wisselen van baanhelft met de klok mee, zodat je elkaar niet passeert.
 • Vergeet je racket en je glimlach niet!

Vanaf wanneer kan ik weer vrij spelen?

 • De openingstijden staan in de KNLTB ClubApp. Er kan vanaf maandag 11 mei door alle leden weer vrij getennist worden.

Hoe laat gaat het toegangshek open en is het park open?

 • Het park is volgens reguliere openingstijden geopend. Let op: de jeugd t/m 18 jaar mag alleen tennissen als er een toezichthouder aanwezig is.

Mag iemand die jonger is dan 19 jaar, spelen met iemand die ouder is dan 18 jaar (19 jaar en ouder)?

 • Ja, dit mag alleen wanneer er een toezichthouder aanwezig is. Het is niet toegestaan dat jeugdleden t/m 18 jaar zonder de aanwezigheid van een toezichthouder tennissen. Dus ook ouders met hun kind (18 jaar en jonger) mogen alleen in aanwezigheid van toezichthouder van de club tennissen.

Wie is de toezichthouder?

 • De toezichthouder controleert en spreekt mensen aan op gedrag indien nodig. Wil jij helpen, dat de jeugd van Rijnhuyse ook in het weekend kan spelen. Meld je dan aan als toezichthouder (2 uur op een zaterdag of zondag). Je kan je oo via de clubapp aanmelden als toezichthouder. Bovendien telt een dienst als toezichthouder hetzelfde als een bardienst, dus win-win.

Wanneer kan ik (t/m 18 jaar) vrij spelen?

 • Dit kan alleen als er een toezichthouder aanwezig is.
 • In het weekend en op feestdagen kan momenteel beperkt vrij gespeeld worden.
 • Zodra we merken dat er meer behoefte ontstaat aan ruimere openingstijden, dan proberen we dit met de beschikbare toezichthouders in te plannen.

Wanneer kan ik (19 jaar en ouder) vrij spelen?

 • In principe van zonsopgang tot zonsondergang, 7 dagen in de week als de banen beschikbaar zijn voor vrij tennissen. Hou er rekening mee dat er niet altijd een toezichthouder of trainer is om de baanverlichting, die zich in het (gesloten) clubhuis bevindt, te bedienen.

Hoe gaat dat met afhangen?

 • Je moet een baan reserveren voor vrij tennissen via de KNLTB ClubApp, te downloaden in de Google Playstore of Apple Appstore. Meer informatie over waar je deze kan downloaden en waar je je inloggegevens kunt vinden staat op https://www.knltb.nl/clubapp. Als het niet lukt om in te loggen, loop dan deze vier stappen na.

Instructie voor afhangen op afstand 

 1. Open de Clubapp en ga naar Spelen (onderin).
 2. Klik op Baan reserveren (bovenin).
 3. Klik op een groen plusje.
 4. Voeg een of meerdere spelers toe door op Speler toevoegen te klikken.
 5. Klik op Reserveren.
 6. Je krijgt een pop-up (en mail) waarin staat dat je een baan hebt gereserveerd.
 7. Je hoeft je reservering NIET te bevestigen op de club.

   

Reservering annuleren

 1. Klik op je reservering en klik op reservering annuleren.
 2. Klik op ja, annuleer mijn reservering.

 

Wie veegt de banen?

 • Dit mag uitsluitend door de toezichthouder of de trainer worden gedaan bij de jeugd t/m 18 jaar.
 • Senioren vegen zelf de baan.

Baanverlichting

 • Het clubhuis is geopend. Dat betekent dat de baanverlichting weer bediend kan worden zoals gebruikelijk.

Hoe weet ik welke banen beschikbaar zijn voor vrij tennissen en voor trainen?

Mogen ook niet-leden komen spelen op de baan?

 •  Vooralsnog zijn niet-leden niet op de baan toegestaan.

Op welke banen kan ik vrij spelen?

 • Je kunt alleen vrij spelen op de banen die beschikbaar zijn op het afhangbord.

Hoe ver van tevoren kan ik reserveren?

 • Je kunt maximaal twee dagen van tevoren reserveren. Dit om te voorkomen dat er reserveringen worden gedaan terwijl er niet wordt getennist.

Moet ik mijn reservering bevestigen bij het afhangbord in het clubhuis?

 • Nee, je hoeft je reservering niet te bevestigen. Wanneer je via de app een reservering hebt gedaan is dat voldoende.

Ik wil langer spelen dan 45 min. Kan dat?

 • Ja, je kunt meerdere reserveringen achter elkaar doen met een maximum van 2 per dag en 8 per week. Als het te druk gaat worden, dan zullen deze bijgesteld worden.

Mag ik singel en dubbel spelen?

 • Jeugd tm 18 jaar: ja
 • Senioren: ja
 • Hou wel afstand van elkaar, ga niet naast elkaar op het bankje zitten en ‘loop met de klok mee’ bij het wisselen van baanhelft.
 • In de het dubbelspel mag een team die (onder één dak wonend), spelen tegen een ander team mits (die onder één dak wonen).

Moet ik mijn eigen tennisballen meenemen?

 • Ja, neem je eigen ballen mee en markeer deze.

Accommodatie

Hoe is de routing op het park geregeld?

 • De in- en uitgang routes worden op het park duidelijk zichtbaar gemaakt. Je gebruikt de reguliere in- en uitgang, maar houdt voldoende afstand tot anderen.
 • Verder wordt er met tape op diverse plaatsen de anderhalve meter afstand duidelijk gemaakt.

Gelden er bij het minibaantje ook regels?

 • Het minibaantje is open. Hier hangt een bord met de regels die daar gelden. Kinderen t/m 12 jaar kunnen met maximaal vier personen spelen en overige leden met maximaal twee, rekening houdend met de 1,5 meter afstand.

Hoe worden de regels verder in het park gecommuniceerd?

 • Op het centrale plein hangt een groot zeildoek met regels.
 • Bij iedere toegangsdeur naar de baan hangt een bord met regels.
 • Bij de toiletten in het clubhuis hangen regels.
 • Bij de stuurhut kohangt een bord met regels.

Clubhuis

Is het clubhuis open?

 • Ja. De Clubhuis Commissie is momenteel druk bezig om alles voor 1 juli a.s. te organiseren. Veiligheid staat daarbij voorop, zodat alle leden en gasten volgens de geldende richtlijnen van de Koninklijke Horeca Nederland ook bij Rijnhuyse optimaal en veilig kunnen genieten. En ook de andere maatregelen zoals handen wassen, afstand houden, met de klok mee van baanhelft wisselen en geen high fives, blijven van kracht.Daarbij hebben we wel jullie hulp en medewerking nodig. Alleen zo kan de heropening slagen en voorkomen we boetes. Want dat de gemeente gaat controleren en handhaven, is zeker.Dit zijn de regels:Hieronder staat beschreven waaraan we als vereniging bij de heropening van het clubhuis moeten voldoen. Van iedereen wordt verwacht dat de regels en aanwijzingen worden opgevolgd, dus lees ze goed door! Een boete is zonde en we willen het virus absoluut tot stand brengen.
  • Wacht bij de ingang van het terras/clubhuis, tot je door de bardienst naar een genummerde tafel verwezen.  Hou anderhalve meter afstand in de rij.
  • Tafels en stoelen mogen niet verplaatst worden en iedereen moet zitten. Neem in eerste instantie, zoveel mogelijk, buiten op het terras plaats.
  • Op alle tafels staan desinfecterende middelen, zodat je de tafel en stoelen schoon kunt maken en er veilig plaats genomen kan worden.
  • Onder de overkapping alleen bij de gekleurde tegels zitten
  • Volg de aangegeven looprichtingen, wees beleefd en coulant en houd 1,5 meter afstand.
  • Is er geen barbezetting van 2, dan is het clubhuis niet open.
  • Schrijf je dus alsjeblieft in via de KNLTB App voor een bardienst! Via deze app kun je dus ook zien of het clubhuis op een bepaalde dag open of dicht is.
  • Vanaf 1 juli willen we op zaterdagen en zondagen het clubhuis openen van 10:00 – 14:00 uur. En op doordeweekse dagen van 19:00 – 23:00 uur. Maar dus alleen als er voldoende barbezetting is. En dan ontvangen we je gezellig voor een drankje!

Hoe worden de hygiëneregels en belangrijkste maatregelen gecommuniceerd?

 • De hygiëneregels en belangrijkste maatregelen worden zichtbaar opgehangen.

Hoe zit het met het schoonmaken van het clubhuis, toiletten etc?

 • Alle objecten die aangeraakt worden door spelers zoals deurklinken, wc’s en wastafels of kranen worden één keer per werkdag schoongemaakt.

Welke hygiënemaatregelen zijn er geregeld?

 • Desinfecterende middelen, zeep en papieren handdoekjes bij toilet.
 • Desinfecterende middelen bij het afhangbord.
 • Plastic handschoenen voor de leraar.
 • Strepen op 1,5 meter afstand bij wastafel en toilet.

Kan ik gewoon naar het toilet in het clubhuis?

 • Nee, ga voor en na de training thuis naar het toilet. Het toilet in het clubhuis is alleen open voor noodgevallen.

Kan ik in de clubhuis of op het terras zitten?

 • De Clubhuis Commissie is momenteel druk bezig om alles voor 1 juli a.s. te organiseren. Veiligheid staat daarbij voorop, zodat alle leden en gasten volgens de geldende richtlijnen van de Koninklijke Horeca Nederland ook bij Rijnhuyse optimaal en veilig kunnen genieten. En ook de andere maatregelen zoals handen wassen, afstand houden, met de klok mee van baanhelft wisselen en geen high fives, blijven van kracht.Daarbij hebben we wel jullie hulp en medewerking nodig. Alleen zo kan de heropening slagen en voorkomen we boetes. Want dat de gemeente gaat controleren en handhaven, is zeker.Dit zijn de regels:Hieronder staat beschreven waaraan we als vereniging bij de heropening van het clubhuis moeten voldoen. Van iedereen wordt verwacht dat de regels en aanwijzingen worden opgevolgd, dus lees ze goed door! Een boete is zonde en we willen het virus absoluut tot stand brengen.
  • Wacht bij de ingang van het terras/clubhuis, tot je door de bardienst naar een genummerde tafel verwezen.  Hou anderhalve meter afstand in de rij.
  • Tafels en stoelen mogen niet verplaatst worden en iedereen moet zitten. Neem in eerste instantie, zoveel mogelijk, buiten op het terras plaats.
  • Op alle tafels staan desinfecterende middelen, zodat je de tafel en stoelen schoon kunt maken en er veilig plaats genomen kan worden.
  • Onder de overkapping alleen bij de gekleurde tegels zitten
  • Volg de aangegeven looprichtingen, wees beleefd en coulant en houd 1,5 meter afstand.
  • Is er geen barbezetting van 2, dan is het clubhuis niet open.
  • Schrijf je dus alsjeblieft in via de KNLTB App voor een bardienst! Via deze app kun je dus ook zien of het clubhuis op een bepaalde dag open of dicht is.
  • Vanaf 1 juli willen we op zaterdagen en zondagen het clubhuis openen van 10:00 – 14:00 uur. En op doordeweekse dagen van 19:00 – 23:00 uur. Maar dus alleen als er voldoende barbezetting is. En dan ontvangen we je gezellig voor een drankje!

Trainingen

Wat moet ik doen als ik kom trainen?

 • Kom niet eerder dan 10 minuten voor de training naar de club toe.
 • Ga thuis naar het toilet.
 • Was je handen voordat je naar de club komt.
 • Neem wat te eten/drinken mee. Het clubhuis is dicht!
 • Ouders die halen en brengen wachten op de parkeerplaats.
 • Vergeet je racket en je glimlach niet!

Wanneer beginnen de trainingen?

 • De trainingen beginnen vanaf 4 mei voor de jeugd.
 • De trainingen beginnen vanaf 18 mei voor volwassenen.

Hoe groot zijn de groepen voor de training?

 • Er wordt rekening gehouden met de maximaal toegestane grootte per leeftijdsgroep. Voor kinderen t/m 12 jaar geldt maximaal 6 kinderen per baan en overige leden maximaal 4 (hier geldt bovendien de 1.5 meter regel).

Op welke banen wordt getraind?

 • De lesbanen kunnen variëren afhankelijk van de groepsgrootte. Je ziet in de KNLTB clubapp welke banen bezet zijn.

Wat is de rol van de trainer?

 • De rol van de trainer is lesgeven en tevens toezichthouder als er geen aparte toezichthouder op het park aanwezig is. De toezichthouder controleert en spreekt leden aan op gedrag indien nodig.

Hoe voorkom je dat trainingsgroepen elkaar kruisen bij het wisselen en er dus grotere groepen personen op de club zijn?

 • In de trainingsplanning wordt 10-15 minuten tijd tussen de lessen vrijgehouden, zodat leden elkaar zo min mogelijk tegenkomen en er ophoping kan ontstaan. Ga dus na de training ook direct van het terrein af.

Hoe worden de trainingsgroepen samengesteld?

 • Bij de jeugd kunnen leeftijdsgroepen worden gemengd op één baan. In dat geval gelden de regels van de jeugd van 13 t/m 18 jaar. Dan geldt maximaal 4 kinderen per baan en bovendien de 1.5 meter regel.

Wie veegt de banen?

 • De trainer of de toezichthouder veegt de banen.

Communicatie naar leden en ouders/verzorgers

Hoe wordt het een en ander naar de leden en ouders gecommuniceerd?

 • We zetten hiervoor alle middelen in die tot onze beschikking staan, zoals nieuwsbrief, social media, clubapp en de verenigingswebsite.

Wanneer worden ouders geïnformeerd over vrij tennissen en wanneer de jeugdleden?

 • Ouders en jeugd worden gelijktijdig vooraf geïnformeerd over zelfstandig tennissen

Wie informeert de ouders en de jeugdleden over de lessen?

 • De leden worden door de trainer geïnformeerd over de lessen.

Weet iedereen wat ‘ie moet doen?

 • Toezichthouders en trainers krijgen vooraf een uitgebreide instructie over de wijze waarop het coronaprotocol moet worden uitgevoerd.