Clubicoon Joop Weijburg overleden

Joop Weijburg is afgelopen donderdag 2 juni overleden. Zijn in memoriam, die hieronder is te lezen, is geschreven door Marc van Wolferen, voorzitter van onze tennisclub.

Joop Weijburg

Joop Weijburg
Utrecht, 29 januari 1943 – Nieuwegein, 2 juni 2022

Stille kracht

Altijd op de achtergrond, nooit stond hij vooraan. In stilte was Joop er altijd. Fanatiek met tennis, dat was hij wel. Uitgedost met opvallende haarband, speelde hij zijn spel. De enige keren dat hij de aandacht vroeg, was als hij onnodig een bal net miste en hij iedereen op en rond Rijnhuyse met een luide stem liet weten dat hij zichzelf een “luie hond” vond. 

Erelid van Rijnhuyse

Meer dan 30 jaar lidmaatschap en evenzovele jaren vrijwilliger. Verenigings-Competitie-Leider (VCL), Technische Commissie, Open Toernooicommissie, banenverhuur en secretaris. Met een enorme feitenkennis van de tennisregels binnen de KNLTB was Joop ook bondsgedelegeerde van de KNLTB. Mede door deze kennis was Joop ook enorm waardevol voor Rijnhuyse. Ook voor de post sprong hij jaren op zijn fiets om door weer en wind de postbus te legen. Waarschijnlijk  missen er nog taken in dit indrukwekkende rijtje. Niet voor niets dat Joop erelid is van Rijnhuyse. Een titel die hij verdient en waar Rijnhuyse hem dankbaar voor is!

Laatste vrijwilligerstaak

Tot voor kort beheerde Joop nog de ballenvoorraad. Die stond achter slot en grendel en waarvan Joop als enige de sleutel had. Op 19 juli 2021 stuurde hij het bestuur een uitgebreide mail met het verzoek om het ballenbeheer over te dragen aan iemand anders van de vereniging voor het einde van het jaar. De reden was dat hij zelf niet meer kon tennissen en zijn taken aan het afbouwen was. Dit was zijn laatste van de zeer vele vrijwilligerstaken die hij heeft uitgevoerd bij Tennisvereniging Rijnhuyse.

Onschatbare waarde

Samen met zijn vrouw Karin waren zij van onschatbare waarde door hun vrijwilligerstaken en liefde voor de club. Karin heeft hier zelfs een koninklijke onderscheiding voor mogen ontvangen. Gastvrij en hartelijk waren ze ook als gezin. Een vorkje meeprikken kon altijd en aan de keukentafel was er altijd een luisterend oor en advies. Dit geeft aan dat het hart op de goede plek zit bij Joop en Karin.

Clubicoon

We herinneren ons Joop als een warm clublid waar veel leden vele jaren mee hebben samengewerkt en getennist en de club heeft gemaakt tot wat ze nu is. Kortom, een clubicoon is ons ontvallen.

We wensen zijn vrouw Karin, zoon en schoondochter Remco en Lotje, kleindochter Merel en naaste familie veel sterkte bij het verwerken van dit verdriet.

De familie stelt het op prijs als Rijnhuyse-leden bij het afscheid willen zijn. Er is gelegenheid om persoonlijk afscheid van Joop te nemen op zaterdag 11 juni om 14.00 uur in Crematorium Noorderveld, Structuurbaan 1 te Nieuwegein. Aansluitend zal om 14.15 uur de crematieplechtigheid plaatsvinden. Na afloop is er gelegenheid tot condoleren in de ontvangkamer van het crematorium.

In het clubhuis zal de kaart worden geplaatst en een condoleance register. Dit kan eventueel ook online via www.DeKlijnUitvaartzorg.nl/condoleances. Vul bij naam ‘Joop’ in en plaats ‘Nieuwegein’.