Statiegeld op petflesjes

Vanaf 1 juli a.s. zit er € 0,15 statiegeld op kleine plastic flessen frisdrank, sportdrank en water. Dit om het zwerfafval te verminderen. Dat betekent dus dat ook de plastic flesjes in ons clubhuis (bijv. van Aquarius en Chaudfontaine) vanaf dan statiegeldflesjes zijn.

Statiegeldlogo

Je herkent de kleine plastic flessen met statiegeld aan het logo op het etiket. (in deze overgangsfase hebben nog niet alle kleine petflesjes dit logo). Sportlocaties mogen als enige inzamellocatie de statiegeldopbrengst gebruiken voor de clubkas. Dus als je je plastic flesje bij de bar of speciale inzamelbak in het clubhuis inlevert, steun je Rijnhuyse. En na de coronatijd kunnen we deze extra inbreng mooi gebruiken.

Wil je wél je statiegeld retour? Dan moet je je petflesje meenemen en ergens inleveren waar het wel wordt uitbetaald. Maar inleveren bij de bardienst en zo je tennisclub steunen, is toch veel makkelijker en mooier!

Dus inleveren maar die flesjes. En zorg ervoor, dat de barcode scanbaar is, de fles onbeschadigd en met dop wordt ingeleverd.