Versoepeling t/m 26 jaar – Corona update

corona update 25 februari 2021

Corona-update 26 februari 2021

 Het kabinet heeft dinsdagavond 23 februari een aantal versoepelingen aangekondigd, ook voor tennis. Deze gaan 3 maart 2021 in.

De belangrijkste wijziging is dat jeugd en jong volwassenen tot en met 26 jaar  vanaf 3 maart 2021 mogen spelen en trainen in groter groepsverband. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand meer te houden. Dubbelen is voor hen mogelijk. Ook interne wedstrijden op de club zijn toegestaan.

De lockdown inclusief de avondklok blijft tenminste gelden t/m maandag 15 maart. Op maandag 8 maart maakt het kabinet de balans op en wordt bekend hoe het verder gaat in de periode na 15 maart. Dit betekent dat onze sportkantine gesloten blijft en volwassenen vanaf 27 jaar met maximaal 2 personen buiten mogen tennissen.

Verder probeert de KNLTB zsm ook duidelijkheid te geven over de start van de voorjaarscompetitie.

Maatregelen die worden verlengd

  • Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen alleen buiten met 2 personen tennissen. Alleen enkelspel is dus toegestaan. Voor mensen uit 1 huishouden staat de rijksoverheid dubbelen wel toe.
  • Voor trainingen met volwassenen van 27 jaar en ouder geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Alleen buiten.
  • Er worden geen (officiële) wedstrijden zoals competities en toernooien gespeeld.
  • Publiek is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.
  • De avondklok geldt van 21.00 tot 4.30 uur.