Sneeuw gedooid, maar banen helaas nog niet bespeelbaar

banen niet bespeelbaar
Nu de dooi is ingetreden en de sneeuw langzaam verdwijnt, lijken onze tennisbanen op het oog weer bespeelbaar. Maar dat is het helaas nog NIET!
Door de langere vorstperiode is de ondergrond bevroren en vormt het een dikke harde laag. Nu de toplaag gaat ontdooien, kan het smeltwater van sneeuw en ijs niet wegzakken naar de drainage maar wordt het tegengehouden door de bevroren bovenlaag. De toplaag en een gedeelte van de lavafundering worden instabiel door de grote hoeveelheid water tussen de lavakorrels. De baan voelt bij betreding zacht en ‘soppig’ aan. Als we er nu toch op gaan spelen, beschadigen we de fundering van de banen.
Daarom kan je ook niet afhangen via de KNLTB app. We controleren de banen iedere dag, maar wanneer de banen weer vrijgegeven worden, weten we nog niet. Hou de KNLTB app hiervoor in de gaten. Sorry..