Verzwaring coronamaatregelen: geen dubbelspel t/m dinsdag 19 januari 2021 voor 18 jaar en ouder

corona-update 14 december 2020

Het kabinet heeft extra maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus. De groepsgrootte voor volwassenen is teruggebracht naar maximaal 2 personen. De maatregelen komen bovenop de ‘gedeeltelijke lockdown’ en gaan in op maandagavond 14 december om 0.00 uur en gelden t/m dinsdagavond 19 januari 2021 23:59 uur.

De belangrijkste richtlijnen voor tennis zijn als volgt:

 • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar buiten sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis spelen kan dus nog, maar met maximaal twee personen op een baan (geen dubbelspel). De komende tijd is dus alleen enkelspel toegestaan.
  • Er kan alleen nog maar met twee personen per baan afgehangen worden.
  • Bestaande boekingen voor het dubbelspel zullen worden verwijderd en dienen opnieuw afgehangen te worden.
  • De jeugd t/m 17 jaar kan ook met maximaal twee personen afhangen, maar mag wel dubbelen.
  • De maximale duur is 30 minuten voor het enkelspel op maandag t/m donderdag na 19 uur.
  • Er kan nog maar één keer per dag afgehangen worden. Als een baan vrij is kan langer doorgespeeld worden.
 • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan (excl. trainer); trainingsgroepen van 4 volwassenen of meer zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in groepen van 2 spelers per baan (met 1.5 meter afstand) gescheiden zijn en de groepen niet gemengd worden.
 • De volwassenen (18+), waaronder ook de G-tennissers, die training hebben, worden door de trainer geïnformeerd wat de consequenties zijn voor de komende periode. Hiervoor moet nog een passende oplossing gevonden worden.
 • Kinderen t/m 17 jaar mogen in grotere groepen blijven spelen en trainen en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
 • Er worden geen wedstrijden gespeeld of georganiseerd.
 • Publiek is niet toegestaan.
 • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Mochten er nog vragen zijn nar aanleiding van bovenstaande, stuur deze dan aan