Geen wedstrijden, maar vrij spelen en training blijven mogelijk – Corona-update 14 oktober 2020

corona-update 14 okt 20

Het kabinet heeft dinsdagavond 13 oktober  extra maatregelen aangekondigd. Het zijn harde maatregelen, maar noodzakelijk in de bestrijding van het coronavirus. De maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober 22:00 uur gelden voorlopig voor de komende 4 weken. Lees hier de berichtgeving van de KNLTB en de veelgestelde vragen die regelmatig bijgewerkt worden. Hieronder de uitwerking van de gevolgen voor tennis bij Rijnhuyse. We mogen gelukkig blijven tennissen, maar wel met restricties, waar we ons allemaal aan moeten houden! Lees deze alsjeblieft helemaal door.

Algemeen

 • Hou je aan de richtlijnen, zoek de grenzen niet op en wees verstandig. Gedrag heb je zelf in de hand.
 • Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee.
 • Kom max 10 minuten voor aanvang naar de tennisbaan en verlaat direct na het tennissen het park.
 • Buiten en bij de normale sportbeoefening hoeft geen mondkapje gedragen te worden. Ook de trainer hoeft geen mondkapje op.
 • Buiten geldt een maximale groepsgrootte van 4 personen op anderhalve meter afstand. Jeugd t/m 17 jaar uitgezonderd. Zie ook het onderwerp training voor groepsgrootte bij trainingen.
 • Volwassen dubbel is toegestaan, mits er bewust altijd 1.5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan.

Competitie

 • De KNLTB Competitie 2020 is per direct beëindigd en wordt niet meer hervat, zowel voor de jeugd als de senioren.
 • Alle openstaande wedstrijden zullen door de KNLTB  ‘niet gespeeld’ gezet worden.

Toernooien en activiteiten

 • Reguliere open toernooien en Junioren Tour toernooien kunnen niet doorgaan.
 • Georganiseerde wedstrijden voor groepen volwassenen vanaf 18 jaar zijn niet toegestaan. Dus geen interne wedstrijden, Koffietennis, Winterdubbel, Winterbreak, Tossavond etc. Een onderling partijtje spelen kan wel. Dit houdt in dat er vooraf via de KNLTB Clubapp een baan wordt gereserveerd en na het spelen direct het park wordt verlaten. Hang sociaal af!

Vrij spelen

Training

 • Het blijft mogelijk om te trainen op de eigen vereniging
 • Voor jeugd t/m 17 jaar geldt geen maximaal aantal (groepsgrootte) per baan.
 • Voor volwassenen vanaf 18 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 4 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit aantal is exclusief trainer, dus 4 spelers + 1 trainer. Trainingsgroepen van 8 personen zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in 2 groepen van 4 spelers (met 1.5 meter afstand) gescheiden zijn op 2 banen en de groepen niet gemengd worden.
 • Wanneer er in één trainingsgroep leerlingen zitten die jonger zijn dan 18 jaar én leerlingen vanaf 18 jaar dan gelden de maatregelen voor de leerlingen vanaf 18 jaar.

Clubhuis

 • Naast het clubhuis en het terras, zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
 • De wc’s blijven toegankelijk met de KNLTB-pas, echter uitsluitend voor noodgevallen.

Publiek

 • Publiek is niet toegestaan op het park.
 • Kinderen worden eventueel afgezet en opgehaald.
 • Maximaal 1 begeleider per G-tennisser is toegestaan. Zij zorgen onderling voor 1.5 meter afstand.

We roepen iedereen op nog bewuster om te gaan met hun verantwoordelijkheid. Tot vlak voor de persconferentie leek het erop dat de sport helemaal op slot zou gaan. We mogen daarom heel blij zijn met de ruimte die we krijgen, zeker als tennis. We moeten dan ook absoluut niet de grenzen van de maatregelen opzoeken. Dat is echt anders dan in het voorjaar, die verantwoordelijkheid moeten we ook voelen en nemen.

Let op: De KNLTB zal in overleg met NOC*NSF de richtlijnen voor tennis verder uitwerken en de meest gestelde vragen en antwoorden zo snel mogelijk publiceren. Het kan dus zijn dat jouw vraag en antwoord hier nog niet bij staat. Stuur je onbeantwoorde vragen aan .