Aanvullende vragen & antwoorden – corona update 14 mei

clubhuis gesloten Rijnhuyse

In onze voorbereidingen om de tennisbaan weer toegankelijk te maken voor onze leden, hebben we geprobeerd zoveel mogelijk vragen & antwoorden te bedenken. Maar toch hebben we de afgelopen tijd een aantal vragen gekregen van leden ontvangen. Daarom hier een korte update. (deze zijn ook op onze pagina coronamaatregelen verwerkt)

Baanverlichting

Het clubhuis blijft vooralsnog gesloten. Dat betekent dat de baanverlichting alleen bediend kan worden als er een trainer aanwezig is. Op maandag t/m donderdag is (onder voorbehoud) tot 22 uur een trainer aanwezig, maar dat is géén garantie. De komende tijd is het tennissen in daglicht tot 21:30 uur redelijk te doen mits niet te bewolkt. De afhangtijden zijn hierop aangepast. Mocht de baanverlichting aan zijn, dan kun je uiteraard door tennissen tot de trainer de verlichting uit zet.

Regels bij Rijnhuyse voor online afhangen

Het is voor alle leden verplicht om online af te hangen via de KNLTB ClubApp. Het digitale afhangbord is ingesteld dat:

  • Je maximaal 2x per dag 45 minuten per dag kan afhangen. We doen op alle leden een beroep om op de avonden maandag t/m donderdag maximaal 1x 45 minuten online af te hangen!
  • Er minimaal 2 leden moeten afhangen per baan
  • De jeugd alleen kan afhangen als er een toezichthouder is (zie openingstijden voor de jeugd).

NB Als een junior t/m 18 met een senior van 19+ wil afhangen buiten de openingstijden voor de jeugd (dus wanneer er géén toezichthouder aanwezig is), dan is dit technisch gezien nog niet in te stellen. Het is wel toegestaan, zie veelgestelde vragen. Dit is (hopelijk) een tijdelijke situatie die binnenkort mogelijk weer verandert. We blijven zoeken naar een oplossing. Mocht je hier tegenaan lopen, stuur dan een mail aan ons centrale aanspreekpunt in deze coronatijd .

Ook de KNLTB werkt continu de lijst veelgestelde vragen bij. Staat jouw vraag niet op onze corona-pagina, neem dan zeker even een kijkje op de KNLTB-site.

Hou je aan de regels

Ook al mogen we weer tennissen, het blijft belangrijk dat we ons aan de gestelde regels houden. Dus afstand houden, handen wassen, clubhuis en terras blijft gesloten, als ouder mag je niet blijven kijken naar de tennisles van je kind etc etc.

Doe allemaal voorzichtig, dan hopen we dat de regels voor tennissen langzaam nog meer versoepeld kunnen worden.