Training verantwoord alcohol schenken

certificaat Verantwoord Alcohol Schenken bij RijnhuyseNu er tot en met 6 april niet getennist kan worden, heb je vast even tijd om maximaal een uurtje te besteden aan de verplichte training Instructie Verantwoord Alcoholschenken (IVA). IVA is een beknopte versie van de officiële horecatraining ‘Sociale Hygiëne’ in het kader van de Drank- en Horecawet.

Via deze website kun je de online training en de toets doen, handig in deze saaie tijd van corona.

Iedereen die bardienst draait moet deze training doen!

Onze vereniging heeft een horecavergunning. De overheid stelt steeds strengere eisen om deze vergunning te mogen behouden. Deze training en toets zijn zo’n eis.

Bij Rijnhuyse proberen we de prijzen in het clubhuis betaalbaar te houden, dus werken we met vrijwilligers achter de bar. Op een enkele uitzondering na is ieder senior lid (18+ jaar) van Rijnhuyse verplicht om minimaal drie bardiensten per jaar te draaien. Als je bardienst draait schenk je vrijwel altijd ook alcohol. Vrijwillig is in verband met alcohol schenken niet vrijblijvend, daar is het IVA-certificaat voor nodig. De vereniging kan hierop gecontroleerd worden. Het is dus van belang dat er dan een certificaat getoond kan worden. Daarom is deze IVA-training verplicht voor iedereen die bardienst draait.

Je brengt de club in problemen als er controle komt en er kan geen certificaat getoond worden. Zoals gezegd: vrijwilligers houden de prijzen laag, maar vrijwillig is niet vrijblijvend als het gaat om alcohol. Het is dus in ieders belang dit uurtje even vrij te maken!

Doe de training en haal dat certificaat!

Heb je de IVA-training gevolgd en afgesloten? Stuur dan het certificaat aan Wies Wiegmans via . Namens alle leden bedankt voor je medewerking!