Update Coronavirus

Beleid rondom coronavirus bij Rijnhuyse

Het kan je niet ontgaan zijn, dat het coronavirus Nederland heeft bereikt en met 500 positieve tests (11/3/2020) duidelijk aanwezig is. Er is momenteel dan ook veel te doen over het Coronavirus en de eventueel te nemen maatregelen. Het bestuur wil een ieder hierover graag inlichten.

Voorlopig is er geen reden tot paniek en willen wij als vereniging bijdragen aan het beperken van de risico’s. Zowel de richtlijnen van het RIVM als de adviezen van de KNLTB  houden we nauwlettend in de gaten en volgen wij op.

We proberen zoveel mogelijk de zorgen omtrent activiteiten te beoordelen en maatregelen te nemen waar nodig. Heb je zorgen, bespreek dit dan.

Voorzorgsmaatregelen

Het is belangrijk dat iedereen die actief is binnen onze vereniging de hygiëneregels die ook gelden bij griep en verkoudheid in acht neemt:

–      Was je handen regelmatig en grondig, minimaal 20 seconden.

–      Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.

–      Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik in de dichtstbijzijnde prullenbak

–      Geen handen schudden.

Over dit laatste punt: fysiek contact is een belangrijke besmettingsbron. Probeer zoveel mogelijk fysiek contact te voorkomen. Voor en na de wedstrijden bijvoorbeeld geen handen schudden, etc.

Vooralsnog worden er geen maatregelen genomen om trainingen, wedstrijden, toernooien en vergaderingen af te gelasten. Rijnhuyse volgt hiervoor ook de richtlijnen van het RIVM.