Rijnhuyse volgt richtlijnen KNLTB en NOC*NSF i.v.m. Coronavirus

maatregelen ivm coronavirus

Lees in dit bericht welke maatregelen Rijnhuyse heeft ingevoerd in verband met het Coronavirus.

LET OP: de situatie kan met de dag of zelfs het uur veranderen, dus hou de website in de gaten. De verwachting is dat de maatregelen verder aangescherpt kunnen worden.

De regering heeft in samenwerking met het RIVM op donderdag 12 maart aanvullende maatregelen aangekondigd met betrekking tot de verspreiding van het Coronavirus.

De KNLTB volgt het advies en de richtlijnen die door de regering zijn afgegeven en sluit zich aan bij de oproep van NOC*NSF om alle sportevenementen, waaronder toernooien en competitiewedstrijden af te gelasten. Deze maatregelen gelden tot en met 31 maart a.s. in heel Nederland en zijn gepubliceerd op de KNLTB site. Het bestuur heeft besloten deze maatregelen te volgen. We begrijpen dat dit tot teleurstellingen kan leiden, wat helaas onvermijdelijk is.

Wat betekent dat voor Rijnhuyse?

 • Open Jeugdtoernooi: het jeugdtoernooi dat van 18-22 maart zou worden gehouden, gaat niet door. We gaan in overleg met de KNLTB of het eventueel op een latere datum ingehaald kan worden.
 • Open dag: de open dag van zaterdag 14 maart wordt uitgesteld tot nader bericht.
 • Trainingen en vrij tennissen: trainingen zijn afhankelijk van de groepsgrootte (max. 4 personen per baan en trainer) en vrij tennissen op de club kan vooralsnog doorgaan, mits de richtlijnen van het RIVM in acht genomen worden.
 • Clubhuis: normale openingstijden.
 • Competitie: de competitie start in april. We wachten af welke maatregelen op dat moment van kracht zijn en zullen daarover te zijner tijd berichten.
 • Vergaderingen van commissies: Het kabinet heeft ook voor heel Nederland opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep ondersteunt de KNLTB en daarom roepen wij iedereen op om alle andere clubbijeenkomsten zoals overleggen, vergaderingen, vieringen en werkgroep bijeenkomsten ook af te gelasten of uit te stellen.

OPROEP: neem de basis hygiënemaatregelen in acht

Het RIVM heeft het volgende advies uitgebracht:

De belangrijkste maatregelen die je zelf kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Het zijn:

 • Was je handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Geen handen schudden
 • Gebruik alleen je eigen bidon/waterfles

Alle maatregelen zijn erop gericht dat mensen minder contact met elkaar hebben en dat mensen met klachten thuis blijven. Als de verspreiding langzamer gaat, zijn er minder mensen tegelijkertijd ziek. De zorg voor patiënten kan hierdoor de komende tijd beter gewaarborgd blijven.

Wij rekenen op jullie begrip en medewerking!

Namens het bestuur,

Marc van Wolferen

Voorzitter