Boeiende eerste weken als voorzitter van Rijnhuyse

voorzitter Rijnhuyse 2020

Op zondag 2 februari stuurde ik een Whatsapp bericht aan Rick van Midde. Ik vroeg hem of er al een opvolger was voor de rol van voorzitter. Hij appte mij terug dat hij me een paar maanden geleden al eens gepolst had, maar dat ik toen niet ‘hapte’. Ik antwoordde terug dat ik niet twee banen kon hebben, maar dat ik het, na lang wikken en wegen, toch wel leuk zou vinden om ‘iets’ te doen als er geen opvolger zou zijn. De volgende avond zat ik al bij Rick aan de keukentafel voor een verkennend gesprek. Toen ik weer huiswaarts keerde, zei ik nog dat ik er over na zou denken en het thuis zou overleggen. Maar een half uurtje later stuurde ik al een bericht terug dat ik me kandidaat zou stellen. Waarom? Rijnhuyse is een prachtige vereniging die een goed bestuur met een voorzitter verdient. En een goed bestuur hebben we met Hans Monpellier (penningmeester), Margo Pijpker (secretaris), Bas Jansen (accommodatie), Rob de Munk (ledenwerving- en behoud) en nieuw bestuurslid Marius Hoekveld (tenniszaken). Ondanks dat we financieel gezond zijn, een prachtig ledenaantal hebben en het er supergezellig is, moeten we volop in beweging blijven. Aan de top komen is moeilijk, maar we willen er graag blijven.

Algemene Leden Vergadering

Op de Algemene Ledenvergadering (ALV) van woensdag 12 februari wordt mijn voorzitterschap bekrachtigd. Vervolgens staan Rick en ik op de foto op zaterdag 15 februari voor een persbericht, staat de bestuursvergadering op de agenda voor maandag 17 februari gepland en zit ik woensdag 19 februari bij mijn eerste KNLTB Kringbijeenkomst van voorzitters van de kring Utrecht-Zuid. We spreken onder andere over trends in tennis, ledenwerving en -behoud, padel, baanonderhoud, samenwerking en een gezamenlijke toernooikalender.

Boeiende eerste weken

Verder word ik langzaamaan geïntroduceerd bij Club Rhijnhuizen (nieuwe bewoners, projectontwikkelaars etc) voor de ontwikkelingen van het gebied rondom de tennisbaan richting 2024 en de sportcoaches van SportID van de gemeente Nieuwegein.
In de tussentijd heeft onze selectietrainer aangekondigd dat hij zijn hart volgt met het opzetten van zijn eigen tennisschool. Een stap die we hem allemaal gunnen, maar Rijnhuyse voor een volgende uitdaging zet. Gelukkig komt alles op zijn pootjes terecht en hebben de trainer, de tennisschool LRT, het bestuur en de TC dit samen met alle betrokkenen op weten te lossen met zo min mogelijk impact op de selectie.

Kortom, het waren een paar boeiende eerste weken en leveren genoeg energie op om te bouwen aan de toekomst.
Heb je vragen over het beleid van onze vereniging of heb je suggesties, schroom dan niet om me een mail te sturen via .

Marc van Wolferen