Rijnhuyse doneert sporthek

Vorige week (van 31 oktober tot en met 7 november) was het de ‘Week van de Pleegzorg’. Met dit jaar aandacht voor het belang van pleegzorg via de actie ‘Doneer je sporthek’. Sportclubs stellen hun sporthek beschikbaar voor een spandoek. Ook op onze tennisclub is een spandoek opgehangen. 

In het hele land helpen sportverenigingen mee bij de werving van nieuwe pleegouders. In Nieuwegein worden 24 spandoeken opgehangen bij verschillende sportverenigingen, waaronder de onze. Wethouder Jan Kuiper, voorzitter pleegzorgorganisatie De Rading Renate de Vries en pleegouder Bianca van Drie hingen spandoeken op bij tennisvereniging Rijnhuyse en Gym Nieuwegein.

Met de jaarlijkse actieweek vraagt Pleegzorg Nederland aandacht voor het belang van pleegzorg. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 19.000 pleegkinderen, die voor korte of langere tijd niet thuis kunnen wonen. Dankzij landelijke en regionale wervingsactiviteiten nam het aantal nieuwe pleegouders het afgelopen jaar toe. Maar nog steeds onvoldoende. Ook in Nieuwegein is er vraag naar pleegouders. Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig, voor de pleegkinderen van nu maar ook die van de toekomst.