Toernooi voorbij, banen weer vrij

Onder prachtige tennis-omstandigheden werden zondag (9 september 2018) de finales van het Quo Vadis Rijnhuyse Open gespeeld. Gevulde terrassen, mooie wedstrijden en prima tennisweer. Het publiek vermaakte zich prima bij de mooie wedstrijden.

Het toernooi werd gedragen door de vele vrijwilligers. Een oproep in de nieuwsbrief leidde spontaan tot tal van aanmeldingen van mensen die wel wat tafeldiensten wilden draaien om een onderbezetting te voorkomen. En of het nu de technische-, clubhuis-, baan- of welke commissie dan ook was; alles liep gesmeerd.

Helaas is het weer voorbij, maar dat betekent ook dat de banen ’s avonds weer vrij zijn voor iedereen die ‘gewoon’ weer een balletje wil gaan slaan met vrienden en bekenden.

Daarnaast hebben we natuurlijk ook prestaties op te tekenen. Ongeveer onderstaand bericht daarover gaat uit naar de kranten:

Sander van de Lagemaat wint Rijnhuyse Open 2018

Rijnhuyse Open verwelkomt een nieuwe winnaar. Sander van de Lagemaat (Lewabo) won met 6-4 6-3 van Bennie van Es (TC Leerbroek).

Sander moest er wel tegenaan; Bennie is een taaie speler die veel terugbrengt en niet opgeeft. Dat maakte dat Sander zijn beste tennis moest blijven spelen en het publiek werd bediend op waar ze voor kwamen: knap en spannend tennis. Uiteindelijk kwam het op een enkele service-break aan in elke set, bleven de games spannend, maar echt in gevaar kwam Sander eigenlijk nooit.

In het gemengd dubbel categorie 2 speelde Sander van Lagemaat met Manon Timmer (Lewabo) een knap gewonnen wedstrijd tegen in een poule 6-1 6-4. Tegen Bram Schultings (Domstad) en Elleke van Heerwaarde (Uithof). Het dubbelspel bij de mannen werd een prooi voor Bob Rijkenberg en Mike Diks (beiden Rijnhuyse). Tweede in de poule werden Jeroen van Hoeflaken en Marcel van Steeg (ook Rijnhuyse).

De toernooileiding is moe, maar voldaan. Na negen dagen lang wedstrijden, tot diep in de nacht soms, kijken ze terug op een geslaagd evenement. Wedstrijdleider Frank de Ruiter: “We konden het niet doen zonder al de vrijwilligers binnen de club. Zij maken de heerlijke hapjes, verzorgen de banen en zitten achter de wedstrijdtafel. We horen dat de spelers, leden en publiek dat waarderen. Daar doen we het voor.”

Alle uitslagen staan op toernooi.nl.