Open Monumentendag rondom Fort Jutphaas

Zaterdag 8 september
11.00 uur – 16.00 uur
Fort Jutphaas & Kasteel Rijnhuizen  


Op zaterdag 8 september is het weer Open Monumentendag. Ook in Nieuwegein is er van alles te beleven! Zo ook in en rondom bijzondere locaties in Rijnhuizen. Van 11:00-16:00 openen Fort Jutphaas, Kasteel Rijnhuizen en de boomgaard bij het toekomstig woongebied ‘Ons Nieuwe Thuis’ gratis hun deuren. Kom langs voor een middag vol verhalen en avontuur voor alle leeftijden!

Bij het kasteel kunnen kinderen verkleed als ridder of prins komen dwalen door de tuin, springen door het luchtkasteel of een rondleiding krijgen binnen in het kasteel. Voor volwassenen is er ook een presentatie over de geschiedenis van het kasteel. Bij Fort Jutphaas worden alle indrukken verwerkt in een schilderij en kunnen de kinderen geschminkt worden. In de Boomgaard is de modelwoning van Van Wijnen Projectontwikkeling West B.V. te bezoeken, kun je oefenen met boogschieten, een speurtocht doen, appelmoes maken of neerstrijken voor een drankje met lekkere tapas. Ook is er live muziek!

Speciaal voor Open Monumentendag zijn er 26 verhalen over de geschiedenis van Rijnhuizen opgenomen in een bijzondere luisterroute. Wandel of fiets met de luisterroute bij de hand en laat je meevoeren naar vroeger tijden. Bij Fort Jutphaas is een bundel met alle verhalen af te halen om ze thuis nog eens rustig na te kunnen lezen.

Kijk voor meer informatie en het tijdschema op openmonumentendag.nl/nieuwegein en clubrhijnhuizen.nl. Reserveren is niet nodig!

Praktisch: wat is waar te doen?

Fort Jutphaas 
– Schilderen met het kunstcollectief Feniks
– Spellen met de scouting, Ridders en prinsessenthema

– Schminken
– Terras

Kasteel Rijnhuizen
– Presentatie over de geschiedenis van het kasteel
– Met (of zonder) gids dwalen door het kasteel
– Rondleidingen door de historische tuin

– Springkussen

Boomgaard
– Boogschieten
– Open huis modelwoning (zie www.onsnieuwethuis.nl)
– Appelmoes maken
– Tapas eten met drankje (gratis)

– Speurtocht

– Live muziek