Samen sterker tegen blessures met My Medical Centre

20161202_165408-1

Vrijdag 2 december hebben Jaap Mol (Praktijkhouder) en Rick van Midde de samenwerking tussen My Medical Centre en Tennisvereniging Rijnhuyse beklonken. Een meerjarige samenwerking met als doel om sportblessures zoveel als mogelijk te voorkomen of zo snel mogelijk weer op niveau mee te kunnen sporten. My Medical Centre stelt zich graag voor in deze video.

 

 

 

Korte samenvatting van de samenwerking:

  • Revalidatie- en sportspecifieke begeleiding op de banen van Rijnhuys
  • Aanwezigheid van fysiotherapeut bij de toernooien van Rijnhuyse
  • Bereikbaarheid My Medical Centre via WhatsApp
  • Advies bij het voorkomen van blessures
  • Gratis inloopspreekuur voor fysiotherapie waar je binnen 1 werkdag terecht kunt

De samenwerking houdt in dat leden van Rijnhuyse een dagelijks gratis inloopspreekuur hebben voor fysiotherapie. Binnen 1 werkdag kan je er terecht voor een eerste analyse van de klachten. Daarnaast zal My Medical Centre zich richten op het voorkomen van blessures. In samenwerking met de trainers van Rijnhuyse, zal er een goede warming-up voor de selectietrainingen worden opgezet. Daarbij wordt de jeugd zeker niet vergeten, want jong geleerd is oud gedaan. Op speelse wijze kunnen zij hiermee kennismaken. Ook worden op het televisiescherm boven de bar tips gegeven ter voorkoming van sportblessures.

Tijdens toernooien zal een fysiotherapeut aanwezig zijn waar je terecht kan met al jouw vragen of voor een eerste diagnose. Of je nu een vraag hebt over een blessure of over het voorkomen van blessures. Op al je vragen krijg je een deskundig antwoord.

Kortom, My Medical Centre heeft alles in huis om tennisblessures te voorkomen en te genezen. Het enige wat zij nog tekort kwamen waren de tennisbanen….Door onze samenwerking hebben ze nu ook een tennisbaan voor hersteltrainingen en sportspecifieke revalidatie tot hun beschikking. Door de vele ervaring in het zelf tennissen van fysiotherapeuten en het behandelen van tennissers kan My Medical Centre zeer gericht en kwalitatief advies geven aan (top)tennissers.

Over My Medical Centre

My Medical Centre is voortgekomen uit de praktijk voor fysiotherapie onder de naam ‘Plusfysiotherapie’. In de praktijk bleek dat veel blessures voorkomen kunnen worden. Daarom zijn de diensten uitgebreid met o.a. een sportarts, sportdiëtiste en loop- en voetanalyse.  Om de brede dienstverlening eer aan te doen worden de diensten nu aangeboden onder de naam My Medical Centre. My Medical Centre is gevestigd in Health Club Gold’s Gym aan de Hildo Kropstraat in Nieuwegein. Daarmee beschikt My Medical Centre over fantastische middelen om onder ideale omstandigheden te herstellen van blessures.

Een afspraak voor het inloopspreekuur is zo gemaakt. Via WhatsApp stuur je op elk uur van de dag een berichtje op nummer 06-24218011 en je krijgt snel antwoord wanneer je terecht kunt. Je kan zelfs een foto van de blessure meesturen als je bijvoorbeeld een dikke enkel hebt. My Medical Centre kan dan mogelijk direct al een eerste advies geven. Deze service is ook beschikbaar voor Rijnhuyse-leden die een vaste eigen fysiotherapeut hebben. Uiteraard zonder verplichtingen of kosten. Liever iemand aan de lijn? Bel dan de praktijk op nummer 030-6040665 (ma-do 8-21 uur, vr 8-18 uur).