Van het bestuur

 

TR Rijnhuyse logo groen-geel_nw

Besproken punten in de bestuursvergadering van 18 mei 2016.

1. Woningbouw op het hockeycomplex.
In de gemeenteraad is het plan vastgesteld voor woningbouw op het hockeycomplex.
Volgens deze plannen zal het hockeycomplex in 2023/2024 verhuizen en er zullen in een strook langs het kanaal woningen worden gebouwd in de duurdere sector.
Met de gemeente is overleg gevoerd over de consequenties voor ons park. Die consequenties zijn er in beginsel niet. Wel zal langs ons park een nieuwe ontsluitingsweg komen. Vanaf die weg zal ook ons parkeerterrein bereikbaar worden en er kan een directe toegang worden gemaakt naar de fietsenstalling.
Speciaal is ook gesproken over eventuele klachten van de toekomstige bewoners over de verlichting.
De gemeente verwacht daar i.v.m. de afstand tot de woningen geen problemen mee, bovendien hebben wij de oudste rechten. Bespreekbaar is eventueel een bijdrage van de gemeente in nieuwe (lagere) masten als eventueel besloten zou worden voor de baanverlichting over te gaan op LED verlichting.

2. Bardiensten/clubhuis.
De bardiensten blijven voor het bestuur een voortdurend punt van aandacht.
Er hebben zich diverse gegadigden gemeld voor het versterken van de Clubhuiscommissie. Als die versterking er komt dan zijn de eerste prioriteiten de bardienstregeling en het schoonmaken van het clubhuis
Het bestuur heeft ook besloten om de “hoofdingang” ( de ingang tegenover de stuurhut ) aan te passen. De zijdeuren zullen worden afgesloten zodat vanaf de ingang “rechtdoor” naar binnen kan worden gegaan.
Prijzenkast etc zullen verplaatst worden en de zithoeken hebben geen last meer van de zijdeuren.
Dit zal waarschijnlijk in juli gebeuren.

3. Open dag.
De Werkgroep Warmbad organiseert op zaterdag 25 juni een opendag (finaleweekend clubkampioenschappen).
Doel is ledenwerving, De trainers zullen op die dag aan iedereen (niet leden van de vereniging) proeftrainingen geven.
Aan de open dag wordt een kennismakingslidmaatschap verbonden waardoor niet-leden in de maanden juli, augustus, september en oktober tegen een gering bedrag op Rijnhuyse kunnen tennissen.

4. Trainingen
In overleg tussen t.c., trainers en bestuur zijn afspraken gemaakt over de trainingsbanen die gedurende het hele jaar gelden. In grote lijnen komen de afspraken erop neer dat er op doordeweekse na 19.30 uur geen selectie en privétrainingen worden gegeven, behalve door de verenigingstrainer op 1 baan en op vrijdag op 1 baan door de selectietrainer. Alleen de selectietrainingen op de woensdagavond blijven gehandhaafd.
De trainingsbanen worden opgenomen in de agenda en geblokt op het afhangbord.

5. Samenwerking tussen commissies.
De samenwerking tussen commissies bij het organiseren van activiteiten is niet altijd optimaal.
Het bestuur heeft besloten om naar het voorbeeld van de organisatie van de clubkampioenschappen de commissies te vragen voorstellen te doen voor het verbeteren van de samenwerking. De commissies waarmee voor bepaalde activiteiten moet worden samengewerkt zijn per activiteit genoemd. Aan de commissies die het voortouw hebben is gevraagd om op basis van die uitgangspunten een concreet voorstel voor de samenwerking te maken.

6. Nog enkele andere punten.
a. Financiële stand van zaken. Geeft geen reden tot ongerustheid. Inkomsten clubhuis vallen mee en naar verwachting een geringe overschrijding van de trainerskosten als gevolg van het scholenproject.
b. Na een kleine daling in de eerste maanden van het jaar is het ledental nu weer boven de 600.
c. Ook dit jaar wordt weer Tennis met een kennis georganiseerd ( waarschijnlijk in september ).
d. Slotdag competitie 5 juni met barbecue van Slagerij Gelderblom.
e. Het bestuur heeft besloten om geen net te plaatsen tussen de banen 4 en 5 ( verzoek t.c. ). De kosten wegen niet op tegen de voordelen.

Tenslotte een oproep.
Diverse commissies hebben versterking nodig.

  • De Communicatie zoekt een voorzitter en heeft versterking nodig voor het maken van teksten en het bewaken van de huisstijl.
  • Ook de Recreatiecommissie zou graag uitbreiding hebben. De secretaris stopt in januari 2017, dus als er belangstellenden zijn, stuur een mail of bel.