Conclusies ledentevredenheidsonderzoek

TR Rijnhuyse logo groen-geel_nw

Eind vorig jaar is er een ledentevredenheidsonderzoek gehouden. In de ledenvergadering in januari is al aangegeven dat uit dit onderzoek een grote mate van tevredenheid blijkt met ons park en alles wat wordt georganiseerd door bestuur en commissies. Natuurlijk zijn er altijd zaken die beter kunnen naar de mening van een aantal leden.
De belangrijkste opmerkingen die zijn gemaakt zijn puntsgewijs hieronder weergegeven met aantekeningen van het bestuur.

Het clubhuis.
De bardiensten blijven voor een aantal leden een punt van zorg. De opmerkingen variëren van te veel bardiensten doen tot te vaak geen bardienst aanwezig en niet altijd klantvriendelijk/professioneel.
Het bestuur onderkent deze opmerkingen en zal samen met de Clubhuiscommissie hieraan wat proberen te doen.
Gestreefd wordt naar op termijn vaste “teams” die gedurende een bepaalde periode de bardiensten invullen. Zolang dat nog niet kan worden gerealiseerd zal beter worden toegezien op het daadwerkelijk vervullen van de bardiensten.
Verder zijn vele (detail) opmerkingen gemaakt (assortiment, bediening buiten). Aan de Clubhuiscommissie zal worden gevraagd daar aandacht aan te besteden.

De sfeer op het park en in het clubhuis.
Vele ideeën zijn aangedragen om die sfeer te verbeteren (banken binnen en buiten, heathers, de tafels en de stoelen).
Het bestuur heeft een Werkgroep Buitensfeer ingesteld die advies zal uitbrengen over verbeteringen aan het park die de sfeer/uitstraling bevorderen. In de loop van dit jaar zullen de leden daar nader over worden geïnformeerd.
Uitbreiding van de loungebanken buiten is op dit moment al in voorbereiding.

De communicatie.
De website is inmiddels vernieuwd en daardoor beter toegankelijk. De Communicatiecommissie heeft een lid aangewezen specifiek met als taak de site “up to date” te houden. Het bestuur heeft besloten om na iedere bestuursvergadering een kort overzicht te geven van de punten die in het bestuur zijn besproken en de besluiten die zijn genomen. Het bestuur zal aan de commissies voorstellen doen voor meer samenwerking tussen commissies bij het organiseren van activiteiten.

Beschikbaarheid banen.
Er bestaat te veel onduidelijkheid over de dagen en uren waarop banen bezet zijn voor trainingen. Ook wordt de vraag gesteld of er geen “vrije” banen beschikbaar kunnen worden gesteld tijdens de competities en toernooien. Vrije banen tijdens de competities en toernooien vind het bestuur geen goed idee, omdat de ervaring bij andere verenigingen is dat daar maar incidenteel gebruik van wordt gemaakt.  Het bestuur heeft besloten dat bij het afhangbord een overzicht komt te hangen van de banen die bezet zijn voor trainingen. Ook zal worden bekeken of het mogelijk is centraal de trainingsbanen te blokkeren op het afhangbord. Zoveel mogelijk zal worden geprobeerd de bezetting van de banen voor activiteiten en trainingen te synchroniseren in de agenda en op het afhangbord.

De trainingen.
Opmerkingen zijn gemaakt over de variatie in de trainingen en het verschil tussen de trainers.
Deze opmerkingen zullen met de trainers worden besproken.

Overige opmerkingen.
– meer activiteiten voor recreanten;
– boetes voor niet opkomen bardiensten (daad bij het woord);
– aandacht voor opvang nieuwe leden
Het bestuur zal deze punten onder de aandacht brengen van de commissies die verantwoordelijk zijn.