Van het bestuur

Eind 2015 is een ledentevredenheidsonderzoek gehouden. Een van de punten was dat leden graag beter op de hoogte willen worden gehouden van bestuurszaken. Het bestuur besloten om na elke bestuursvergadering in het kort de belangrijkste bespreekpunten uit die bestuursvergadering in een nieuwsbrief op te nemen. Hieronder volgt een samenvatting van de besluiten op 12 april. Wil je meer weten? Lees dan het vastgestelde verslag van iedere bestuursvergadering op www.afhangbord.nl.

1. Trainingsbanen. Voor het begin van het nieuwe trainingsseizoen ( september 2016 ) zullen met de t.c. en de trainers duidelijker afspraken worden gemaakt over welke banen op welke dagen en tijden banen zijn gereserveerd voor de trainingen.

2. Ledenwerving en ledenbehoud. Door de Werkgroep Warmbad zullen voorstellen worden gedaan voor:
– een opendag ( waarschijnlijk tijdens clubkampioenschappen );
– een kennismakingslidmaatschap ( voor een gering bedrag mogen tennissen in juli, augustus, september en oktober );
– op korte termijn wordt een bijeenkomst met nieuwe leden gepland voor het geven van nadere informatie over de vereniging.

3. Clubhuis. De Clubhuiscommissie heeft versterking nodig. Op een “brainstorm” bijeenkomst hebben 8 leden aangegeven belangstelling te hebben. Daarnaast heeft het “peilen” van de mening over het schoonmaken van het clubhuis door meer eigen leden onvoldoende resultaat opgeleverd. Wel zal tijdens een aantal activiteiten een groep leden de schoonmaak gaan verzorgen.

4. Klachten/opmerkingen. Leden hebben nog wel eens opmerkingen over werkzaamheden van commissies of van vrijwilligers. Die opmerkingen worden zelden direct gemaakt in de richting van commissies of vrijwilligers. Dat wekt irritatie bij de vrijwilligers die zich geheel belangeloos inzetten voor de vereniging. Het bestuur verzoekt iedereen met klem om klachten of opmerkingen direct te richten aan de betrokken commissie, of eventueel aan het bestuur (via de secretaris ).
Daardoor worden irritaties voorkomen.

5. Werkgroep Buitensfeer. Naar aanleiding van de vele suggesties die zijn gedaan voor verfraaiing van ons park heeft het bestuur een werkgroep ingesteld. In de bestuursvergadering is het eerste advies van de werkgroep besproken.
Het advies houdt een in hoofdzaak een “vergroening” van het park in aansluitend bij de sfeer van het landgoed en het fort.
Het bestuur vindt dat voor de uitvoering van de voorgestelde maatregelen een groot draagvlak binnen de vereniging noodzakelijk is en zal in overleg met de werkgroep bekijken hoe dat het best georganiseerd kan worden.
Het bestuur heeft ook aan de werkgroep gevraagd de prioriteiten scherper te stellen en globaal de kosten aan te geven.

6. Communicatie. Zowel uit het ledentevredenheidsonderzoek als uit de Fijn-Pijn-Medicijn bijeenkomsten is gebleken dat de communicatie binnen de vereniging door nog al wat leden als een probleem wordt ervaren. Op korte termijn zal een aangepaste website van start gaan en de Communicatiecommissie zal op 17 mei met alle commissies overleggen over de wijze van communiceren met de commissies en de leden.

7. Protocol overlijden en feestelijke gebeurtenissen.
– Er is een protocol opgesteld over hoe te handelen bij het overlijden van leden en oud leden en bij meer feestelijke gebeurtenissen.

8. Werkgroep duurzaamheid.
Door het bestuur is een werkgroep ingesteld die mogelijkheden gaat bekijken voor energiebesparende maatregen zoals LED verlichting voor de banen en zonnepanelen.