Bardienst op de schop

De bardienst en het inschrijven daarvoor gaat veranderen. Hier lees je wat dat voor jou betekent.

Elk lid van TV Rijnhuyse is met ingang van 1 april 2024 verplicht om 12 uur verenigingswerk te verrichten. Dit betekent dat elk seniorlid (met uitzondering van leden ouder dan 70 jaar), of zich aansluit bij een commissie of een project of deze 12 uren omzet in bardiensten. Wanneer je aan een competitieteam deelneemt heb je daarnaast per competitiedeel met je team één verplicht teambardienst tijdens de voorjaarscompetitie en een verplicht tijdens de najaarscompetitie.

Inschrijven individuele bardienst
Voor je individuele bardienst kun je je in de maand april inschrijven voor 2024. Dit kun je doen door online in te schrijven via de website mijn.knltb.club of via de KNLTB Club app. Kies in deze app voor tennisvereniging Rijnhuyse, of open je app, onder icoontje club. Kies bovenin de app voor diensten. Achter de data staat of er nog een beschikbare dienst is. Als je die dienst aanklikt kun je je inschrijven voor deze dienst door op inschrijven te klikken, Lukt het niet om je in te schrijven, dan kun je hierbij hulp krijgen. Je kunt hiervoor, en voor andere vragen, een mail sturen naar de bardienstplanner:  Het is belangrijk om tijdig bardiensten in te plannen. Hoe eerder je inschrijft, hoe meer kans dat jouw favoriete dag nog beschikbaar is.

– Alle seniorleden kunnen voor 30 april, voor 12 uur bardiensten inschrijven. Doe je dit niet, dan worden deze bardiensten voor je ingeschreven door de bardienstplanner.

– Kun je niet op de door de planner ingeschreven data, dan zoek je eerst zelf voor een vervanger. Lukt dat niet, dan kun je je aanmelden bij . De bardienstplanner gaat dan je vraag onder de aangemelde leden uitzetten. Mocht het dan nog niet lukken dan blijf je zelf verantwoordelijk voor de invulling. Misschien wil iemand de bardienst wel voor je doen tegen een vergoeding. Kom je uiteindelijk niet opdagen op de geplande datum dan kost het je 50 euro.

– Voldoe je twee jaar niet aan de gewenste inzet voor de vereniging, dan word je als lid van de KNLTB geroyeerd. Dat betekent dat je wel kunt tennissen, maar geen competitie meer mag spelen.

Inschrijving competitie bardienst
In maart krijgen de teams de mogelijkheid zich in te schrijven voor een teambardienst, hiervoor wordt de teamcaptain voorzien van de opties in de bardiensten. Wie het eerst komt, krijgt zijn keuze toebedeeld. Schrijf je als team niet in, dan word je ingeschreven en blijf je verantwoordelijk voor deze dienst. Onderling ruilen kan, als de bardienstplanner () maar op de hoogte gesteld wordt,

Inschrijven bardienstpool
Heb je meer belangstelling voor het draaien van bardiensten tijdens events, dan kan dat en kun je je inschrijven in de maand april voor een pool. Buiten de gevraagde 12 uur kun je ook (eventueel tegen een vergoeding) meerdere uren bardienst draaien.

Bardienst tijdens zomercompetitie jeugd
Schrijf je je kind in voor de extra zomercompetitie in juli en augustus, dan word je als ouders verantwoordelijk voor de bardiensten tijdens deze ochtenden. Als je ingewerkt wilt worden kan dat. Meld je hiervoor aan bij de bardienstplanner ().

Afkopen uren verenigingswerk
Met ingang van 1 april 2024 kun je je bardienst niet meer afkopen. Wel ruilen of overdragen van je dienst aan een ander lid, waarover je onderling eventueel een vergoeding kunt afspreken.

Verenigingsuren nieuwe leden
Ben je in 2024 nieuw lid geworden bij TV Rijnhuyse, dan word je ingedeeld in de hierboven beschreven pool. Je wordt dan ingewerkt in de bardiensten als je dat wil, of er wordt gekeken voor een eventuele geschikte plek in een commissie of project,

Instructie bardienst
Weten hoe de bardienst werkt? Plan je bardiensten in en meld je aan bij de bardienstplanner () en er wordt gekeken naar iemand die je inwerkt.

Veelgestelde vragen  
Waarom gaat TV Rijnhuyse nu zo veel aandacht schenken aan het alcoholbeleid?
Volgens de Drank- en Horecawet mag je geen alcohol verkopen aan personen onder de 18 jaar en personen waarvan je weet dat ze dit doorgeven aan personen onder de 18 jaar. Daarnaast mag je volgens het Wetboek van Strafrecht geen alcohol verkopen en schenken aan personen die in een kennelijke staat van dronkenschap verkeren. Wordt één van deze wetten in het clubhuis overtreden, dan kan de gemeente of de politie hierop handhaven en ervoor kiezen de vergunning voor het verkopen van alcohol in te trekken of een boete uitschrijven. Dit wil onze club niet. We vinden een verantwoord alcoholbeleid belangrijk.

Waarom moeten leden een training volgen over verantwoord alcohol schenken?
Omdat elk lid bij TV Rijnhuyse bardiensten moet draaien (met uitzondering van 70 jaar en ouder) en bij wet is bepaald dat iedereen die zich inschrijft voor een bardienst de wet en regels moet kennen om je mede-leden een verantwoord glaasje te schenken. Er zijn nogal wat wettelijke eisen zoals het schenken onder 18 jaar, het schenken van drank als iemand aangeschoten is etc.

Is het in het clubhuis altijd mogelijk de vergunning te bekijken die de gemeenten heeft afgegeven?
In het clubhuis staat een map met alle papieren die noodzakelijk zijn voor de gemeente Nieuwegein. .

Kan ik ook ergens in het clubhuis lezen hoe alles werkt achter de bar?
Ja, in het clubhuis ligt of bij het apparaat wat we gebruiken een uitgebreide beschrijving of in een map op de bar vind je de beschrijvingen van de apparaten en vind je informatie over het openen en afsluiten van het clubhuis.

Vanaf welke tijd wordt er alcohol geschonken op de club?
Er kan alcohol geschonken worden:
– elke dag, vanaf 13.00 tot 23.00 uur, als er bardienst is.
– tijdens de competitie tot twee uur, nadat de laatste wedstrijd van de baan is gekomen.