We mogen weer! – corona update 17 februari 2022

corona update 17 februari 2022

Na bijna 2 jaar met maatregelen om het coronavirus te bestrijden, lijkt het de goede kant op te gaan. Daarom zijn er versoepelingen mogelijk. Hieronder een kleine samenvatting voor tennissen bij Rijnhuyse.

Ons clubhuis mag vanaf vrijdag 18 februari langer open blijven, een Coronatoegangsbewijs (CTB) blijft wel een weekje nodig. Vanaf 25 februari vervalt ook de verplichting voor een CTB. En deze versoepelingen betekenen ook, dat we vol vertrouwen kunnen uitkijken naar de start van het nieuwe tennisseizoen. De competitie kan van start en de zon begint ook voor ons eigen jeugdtoernooi in maart te stralen!

Even de belangrijkste versoepelingen voor tennis

  • Vrij spelen en trrainen buiten is toegestaan, er gelden geen restricties.
  • Cluboverstijgende wedstrijden, zoals competities en open toernooien zijn toegestaan.
  • Publiek is binnen en buiten toegestaan bij wedstrijden en trainingen.
  • Horeca op sportlocaties mag vanaf 18 februari open tot 01:00 uur (afhankelijk van de vergunning uiteraard), zowel binnen als buiten. Een CTB is nodig voor iedereen vanaf 18 jaar; een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en het houden van 1.5 meter afstand is dan niet meer verplicht als het totaal aantal bezoekers onder de 500 personen blijft.
  • Kleedkamers, douches en toiletten mogen open; bij het gebruik hiervan is een CTB (vanaf 18 jaar) tot 25 februari verplicht.
  • Vanaf 25 februari vervalt de CTB-verplichting.