Jeugd t/m 18 jaar mag weer vrij gaan trainen en spelen

Coronamaatregelen Rijnhuyse

Corona Update 1 mei:

Jeugd t/m 18 jaar mag onder voorwaarden weer vrij tennissen vanaf zondag 3 mei 2020. De lessen voor de jeugd t/m 18 jaar starten in de week van maandag 4 mei.

Hier belangrijke updates inzake de maatregelen in verband met het Coronavirus (status 1 mei)

De regering heeft besloten dat de jeugd t/m 18 jaar onder voorwaarden weer mag sporten; de overige maatregelen zijn verlengd t/m dinsdag 19 mei. Helaas betekent dat dat de volwassenen (19 jaar en ouder) nog niet mogen tennissen.

Strenge richtlijnen

De trainers, de technische commissie, de parkbeheercommissie, de clubhuiscommissie, de communicatiecommissie en het bestuur van Rijnhuyse hebben er alles aan gedaan om onze jeugdleden zo snel mogelijk weer op een verantwoorde manier te kunnen laten trainen en vrij spelen. Daar gelden echter wel strenge richtlijnen voor.

Hieronder vind je meer informatie over de richtlijnen die gelden bij Rijnhuyse. Lees alsjeblieft alles goed door en hou je eraan! We kunnen ons voorstellen dat het heel veel informatie is, maar dat je na het lezen van alle informatie toch nog vragen hebt. Waarschijnlijk vind je het antwoord op de pagina met veel gestelde vragen. Mocht je toch nog een vraag hebben die er niet bij staat, stuur deze dan naar het aanspreekpunt bij Rijnhuyse voor Corona, Marc van Wolferen via .

Aangepaste openingstijden

Tijdens de aangepaste openingstijden is het toegangshek open en is er een toezichthouder aanwezig. Tevens hangen er duidelijke instructies overal op het park.

Doordeweeks is het park uitsluitend voor de jeugd t/m 18 jaar open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 14:30-18:30 uur en op woensdag 13:30-20:30 uur. De openingstijden op werkdagen (ma-vr) zijn vooralsnog alleen als er trainingen worden gegeven. De trainer is dan de toezichthouder.

Op zondag 3 mei willen we voor het eerst open van 10:00-16:00 uur voor vrij tennissen. Als je wilt vrij tennissen, moet je wel even online afhangen via de KNLTB ClubApp, te downloaden in de Google Playstore of Apple Appstore. Hoe je moet afhangen lees je in de  instructie voor afhangen op afstand. Als het niet lukt, kom op zondag 3 mei a.s. gerust naar het park. De toezichthouder helpt je graag op weg met de ClubApp en de baanindeling.

Toezichthouder

Daarnaast gaan we voor de volgende weekenden een schema maken van vrijwilligers die de rol van toezichthouder uitvoeren. Hoe ruim de openingstijden in het weekend worden, is mede afhankelijk van hoeveel vraag er is naar vrij tennissen door de jeugd en het weer. Meer info over openingstijden in volgende weekenden zullen we snel bekendmaken.

LET OP: de openingstijden zijn beperkt en afhankelijk van het weer! Het betreden van het park buiten de openingstijden én als er géén toezichthouder is, is ten strengste verboden. Hierover hebben we strikte afspraken gemaakt met de gemeente. Je brengt daarmee niet alleen jezelf in de problemen met een hoge boete, de kans bestaat ook dat de club gesloten wordt en niemand meer kan tennissen.

Vijf andere belangrijke regels die we hier specifiek noemen:

  • Volg de regels: deze zijn overal duidelijk aangegeven op het park. De toezichthouder ziet hier op toe en kan je aanspreken op het volgen van deze regels!
  • Géén volwassenen: de jeugd komt op eigen gelegenheid of wordt afgezet/opgehaald op de parkeerplaats. Volwassenen en niet-tennissers zijn niet toegestaan op het park. Uitzondering hierop zijn toezichthouders, bestuursleden en commissieleden die in functie zijn.
  • Kom op tijd: kom niet te vroeg en ga direct na de training of het vrij tennissen naar huis. Het clubhuis en het terras zijn gesloten.
  • Thuis wassen en plassen: zorg dat je thuis naar het toilet bent geweest en je handen hebt gewassen. Gebruik van de toiletten en de kleedkamers is niet toegestaan. In noodgevallen kan de toezichthouder toegang geven tot het toilet.
  • Neem zelf wat te drinken mee, want je kan je bidon niet in het clubhuis vullen.

Trainen

Vanaf maandag 4 mei starten de trainingen. De jeugdleden of hun ouder/verzorger ontvangen van de trainer via Whatsapp een bericht met daarin de dag/tijd van de training. Vóór de training worden alle regels doorgenomen zodat iedereen zo veilig mogelijk kan sporten.

LET OP: groepen en lestijden kunnen gewijzigd zijn in verband met de maatregelen en om meer ‘wisseltijd’ tussen de lessen te hebben. We rekenen op ieders begrip.

Overige maatregelen

  • De maatregelen voor volwassenen zijn verlengd tot en met dinsdag 19 mei. Het is nog niet toegestaan voor leden van 19 jaar en ouder om te trainen of vrij te tennissen.
  • De KNLTB heeft besloten de Voorjaarscompetitie en de Kia Tenniskids competitie te verplaatsen naar het najaar. Meer info volgt via de TC aan alle aanvoerders en via de nieuwsbrief.
  • Vooralsnog heeft de KNLTB besloten om alle toernooien t/m 14 juni te annuleren. Rijnhuyse vindt het niet verantwoord om het QuoVadis Rijnhuyse Open Toernooi, dat voor juni op de toernooikalender staat, door te laten gaan.

Zorg goed voor jezelf en voor de mensen om je heen. Wees verstandig en volg de adviezen op. We hopen je snel weer te zien op de baan.

Namens alle betrokkenen,

Marc van Wolferen

Voorzitter