Nog even geduld a.u.b.

corona-update 28-4-20

We snappen dat een ieder, en dan vooral de jeugd, staat te popelen om weer de baan op te gaan. Daarom hier een korte update over de maatregelen.

Plan van aanpak

Op dit zijn we nog in overleg zijn met de gemeente Nieuwegein, onder welke voorwaarden tennis voor de jeugd weer mogelijk is. Dit betreft vrij tennissen en training alleen voor de jeugd t/m 18 jaar. Afgelopen vrijdag heeft het NOC*NSF en de KNLTB hierover een document gepubliceerd. Het bestuur en alle betrokkenen van Rijnhuyse hebben vervolgens het hele weekend hard aan een voorstel gewerkt dat op dit document gebaseerd is.

Goedkeuring gemeente

Ons voorstel voor het plan van aanpak met alle richtlijnen en maatregelen is nu af, maar dat moet de gemeente nog goedkeuren. Ook is het wachten op de noodverordening van de Veiligheidsregio Utrecht waaraan ons plan getoetst moet worden. Vervolgens moeten de maatregelen nog uitgevoerd worden, alvorens er door de jeugd t/m 18 jaar onder strikte voorwaarden, getennist kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het aanstellen van de toezichthouder, het klaarmaken van de banen, het ‘inrichten’ van ons park en het bestellen van diverse materialen (zoals schoonmaakmaterialen en posters met instructies).

We vragen daarom nog even ieders geduld, zodat we straks weer op een verantwoorde wijze tennis kunnen faciliteren. Zodra we ‘groen licht’ hebben, informeren we jullie direct!