Tennispark en clubhuis gesloten, trainingen, vrij tennissen en competitie tot 1 mei afgelast

corona update

Hier belangrijke updates inzake de maatregelen die Rijnhuyse heeft ingevoerd in verband met het Coronavirus (status 15 maart)

LET OP: de situatie kan met de dag of zelfs het uur veranderen, dus hou de website in de gaten.

De regering heeft op zondag 15 maart aanvullende maatregelen aangekondigd met betrekking tot de verspreiding van het Corona-virus. De KNLTB volgt het advies en de richtlijnen die door de regering zijn afgegeven en sluit zich aan bij de oproep van NOC*NSF om alle sportclubs te sluiten tot en met maandag 06 april 2020. Deze maatregelen gaan in vanaf zondag 15 maart 18.00 uur en zijn gepubliceerd op de KNLTB site.

Ondanks dat we allemaal rasechte tennisliefhebbers zijn, heeft het bestuur besloten deze maatregelen te volgen. We begrijpen dat dit verregaande maatregelen zijn en rekenen op ieders begrip. De gezondheid van een ieder staat voorop!

Wat betekent dat voor Rijnhuyse tot en met maandag 6 april 2020?

  • Trainingen: alle trainingen worden geannuleerd.
  • Vrij tennissen: Vrij tennissen is niet toegestaan. Het toegangshek van het tennispark wordt niet gesloten omdat toegang via baan 3 ook mogelijk is en handhaving bijna onmogelijk is. We doen een dringend beroep om het advies van de regering, NOC*NSF en de KNLTB te volgen.
  • Clubhuis: gesloten, geen baanverlichting.
  • Voorjaarscompetitie: Corona-update (19/3) De start van de KNLTB Voorjaarscompetitie en de Kia Tenniskids competitie wordt voorlopig uitgesteld naar begin mei. Uiterlijk 1 mei bekijken we of deze planning haalbaar is. De gezondheid van onze leden staat hierbij voorop.De Technische Commissie (TC) blijft in nauw contact met de aanvoerders.
  • Vergaderingen van commissies: Geen clubbijeenkomsten zoals overleggen, vergaderingen, vieringen en werkgroep bijeenkomsten.
  • Open Jeugdtoernooi: zoals eerder al aangekondigd zal het jeugdtoernooi, dat van 18-22 maart zou worden gehouden, niet door gaan. We gaan, als de situatie het toe laat, in overleg met de KNLTB of het eventueel op een latere datum ingehaald kan worden.

We hebben ook een groot aantal leden, die een cruciaal beroep uitoefenen, waarop Nederland zwaar zal leunen de komende tijd. Laten we hen niet vergeten, ondanks dat de fysieke sociale contacten nu noodgedwongen op een laag pitje staan.

We rekenen op ieders begrip en medewerking! Zorg goed voor jezelf en voor de mensen om je heen. Wees verstandig en volg de adviezen op. We hopen je snel weer te zien op de baan.

Namens het bestuur,

Marc van Wolferen

Voorzitter