Parkbeheercommissie zoekt versterking

Zonder vrijwilligers kan onze vereniging niet gerund worden. En de Parkbeheercommissie heeft te maken met een behoorlijke vergrijzing. Daarom is de commissie op zoek naar wat jongere leden (m/v) die willen helpen. Geen vergaderingen….wel lekker aan de slag op ons terrein. Het betreft werkzaamheden die eigenlijk iedereen kan doen; van heggen snoeien tot aan het onderhouden van de banen waar we op spelen.

Vooral de onderhoudsgroepen zitten te springen om vrijwilligers . Deze groepen (vier mensen of meer) onderhouden het hele jaar door een keer per week onze banen (zie de wekelijkse agenda op onze website).
Wat doet zo’n groep? Simpel gezegd is dat het schoonmaken van onze banen. Bladeren, takken, eikeltjes worden verzameld met harken en bladblazers en vervolgens  afgevoerd met kruiwagens. Daarna wordt de baan bij droog weer geborsteld met onze trekker.

Met vier mensen in een groep is het ongeveer anderhalf uur werk voor zeven banen. Momenteel werken we met vijf groepen het hele jaar door en dat is eigenlijk een groep te weinig.

Heb je zin en tijd om mee te doen bij onze onderhoudsgroepen of wil je de Parkbeheer leden ondersteunen op de maandagen? Meld je dan op onder vermelding van je naam en telefoonnummer en geef aan wat je wilt doen. Vragen kun je stellen op ons mailadres of persoonlijk aan de parkbeheer commissie leden, Richard ’t Hart, Ton van der Velden, Wim Jansen, Eddy Dunne en Adri Kooijman.