Trainer Bart 25 jaar bij Rijnhuyse en genomineerd als trainer van het jaar

25 jaar clubtrainer

Deze maand staat tennistrainer Bart van Essen bij Rijnhuyse in het zonnetje, want hij is exact 25 jaar als trainer aan de club verbonden. Bijna iedere dag is hij wel te vinden op onze banen. Zo geeft hij les aan jeugdleden die niet tot de selectie behoren en aan senioren die hun tennisvaardigheden ook willen verbeteren.

Daarnaast is Bart, samen met Bas Jansen en diverse jeugdselectieleden, iedere zaterdagmorgen betrokken bij het G-tennis. En als hij niet aan het lesgeven is, dan is hij voor clinics, competities of evenementen nog vaak bij Rijnhuyse te vinden. Dat zijn inzet en betrokkenheid opvalt, blijkt ook wel uit het feit, dat Bart van Essen is genomineerd als Trainer van het jaar en hij zit momenteel bij de laatste drie! Tijdens het nationale KNLTB trainerscongres op 11 oktober in het NBC wordt duidelijk of hij de titel ook binnensleept.

Trainerstrio

Bart van Essen beoefende in zijn jeugd veel sporten, waaronder voetbal, maar uiteindelijk had tennis zijn voorkeur. Zo’n drie jaar lang speelde hij zelfs op hoog niveau om uiteindelijk als tennisleraar bij Tennisvereniging Rijnhuyse neer te strijken. Gezien het 25-jarig jubileum bevalt die samenwerking dus aan beide kanten. Naast Bart van Essen beschikt Rijnhuyse ook nog over George van der Geest en Thomas van Doorn als trainers.

Dus kom je Bart een dezer dagen tegen op de club….feliciteer ‘m dan met zijn zilveren jubileum.