Spoed: Ben jij handig met cijfers? Help ons dan!

Binnenkort gaan Jolanda (financiële administratie) en Marius (penningmeester) hun financiële taken neerleggen. We zijn daarom met spoed op zoek naar kandidaten die dit willen oppakken. Zonder vrijwilligers voor deze rollen hebben we al snel een probleem. Alle mooie dingen die we op onze club doen kunnen namelijk niet zonder goede financiën. Dat vraagt dus om een paar enthousiastelingen die de verantwoordelijkheid hiervoor willen overpakken.

Financiële administratie
We zijn met spoed op zoek naar iemand die, het liefst per direct, de financiële administratie kan overnemen. Je bent hierin verantwoordelijk voor de financiële administratie; het doen van betalingen en het ondersteunen van een aantal jaarlijks terugkerende processen. Je doet dit in samenwerking met de penningmeester, commissieleden, secretaris en de ledenadministratie.

Penningmeester
Per 1 januari komt de functie van penningmeester vacant. Een bestuursfunctie, waarin je een financieel partner bent voor het bestuur, maar ook inzichten deelt en ondersteuning biedt aan commissieleden en andere vrijwilligers. Je bent hierin de bewaker van de financiële gezondheid van de vereniging, en wordt hierin ondersteund door leden van de ledenadministratie en de financiële administratie.

Warm bad en warme overdracht
We hebben de afgelopen jaren verschillende processen gedigitaliseerd en efficiënter gemaakt. De financiële informatie is daarmee goed op orde en goed toegankelijk. Een voorbeeld is het het begrotingsproces: je kunt hiervoor gemakkelijk bestaande modellen gebruiken. Dat begrotingsproces is meteen een mooi en ideaal instapmoment om kennis te maken met de financiële situatie van de vereniging en om geleidelijk taken over te dragen.

Meer weten?
Heb je belangstelling om één van deze rollen in te vullen en/of behoefte aan wat meer informatie? Aarzel dan niet en neem contact op met Marius Kwakkel (06-511 533 26 of