Eerste team op zoek naar broodnodige punten

 

Bart van Essen met Nena Rietvelt op archiefbeeld.

Bart van Essen en Nena Rietvelt (archiefbeeld)

Met nog twee wedstrijddagen te gaan moet het eerste team van T.V. Rijnhuyse nog even flink aan de bak. Ze staan een na laatste. Op het programma staan nog acht wedstrijden tegen de nummer één en acht tegen de nummer laatst van de ranglijst.

Komende zondag (21 mei) kunnen we het eerste team voor de laatste keer thuis zien spelen, tegen hekkensluiter Atalanta. Hier moeten de broodnodige punten gepakt worden, dus een beetje aanmoediging kunnen ze wel gebruiken. Een week later, uit tegen koploper Domstad, zal het loodzwaar worden om nog wat aan het puntenaantal te doen. De eerste wedstrijden van het eerste starten om 10.30 uur op ons park.

Het tweede team doet nog volop mee voor het kampioenschap. Ze staan tweede op een punt van koploper. Hier is alles nog mogelijk. Bij het derde team moeten ze -net als het eerste- uitkijken niet te degraderen. Tegelijkertijd ligt hier een vierde plaats ook nog binnen de mogelijkheden.

Maar niet alleen voor de selectieteams op de zondag is het spannend. Aan alle kanten, op elk niveau en op alle dagen strijden nog teams van T.V. Rijnhuyse voor het kampioenschap, behoud, of gewoon voor de overgebleven punten en de lol.

Eén team kan echter met een gerust hart de laatste speeldag in. Het eerste herenteam 35+ op de zaterdag is niet meer te achterhalen voor de achtervolgers en mag zich al kampioen noemen. Bart van Essen, Lex Klaver, Ronald van Geest, Orné van Gool en Mike Rietvelt, namens heel Rijnhuyse: gefeliciteerd!