Hoe maak je een (team)bon aan op de kassa?

e213534406f5e673030b12a49a117407_L

Het huidige kassasysteem hebben we alweer ruim twee jaar in gebruik en de ervaringen zijn positief. Wel is het voor sommige leden nog onduidelijk hoe we omgaan met het aanmaken en betalen van bonnen. Dit kost de vereniging veel geld.

Het komt nog teveel voor dat bonnen worden geannuleerd of niet worden betaald. In het eerste kwartaal zelfs voor ruim 700 euro. Doordat de tenaamstelling van de bon soms niet duidelijk is, kunnen openstaande bonnen niet achterhaald worden en uiteindelijk kost dit de vereniging geld. Daarom hebben we hieronder op een rijtje gezet hoe het aanmaken en betalen van een bon werkt.

Wat zijn de regels voor het aanmaken van een bon? 

– Een bon kan en mag alleen worden aangemaakt als eerst een geldige spelerspas, rijbewijs of ander geldig identiteitsbewijs wordt ingeleverd.
– De naam van een bon (voornaam + achternaam) moet overeen komen met de spelerspas of identiteitsbewijs.
– Een bon kan alleen op naam van een volwassene worden gezet.

Hoe betaal ik een bon (in delen)?

– Een bon kan in delen worden betaald. Dat kan met de functie ‘Voorschot’. (Let op! De functie ‘deelbetaling’ is inmiddels geblokkeerd, omdat deze niet flexibel genoeg is). Door de knop ‘Voorschot’ te gebruiken, kan een deelbedrag worden betaald op de bon. Dit kan zo vaak als nodig totdat de bon in zijn geheel is voldaan.
– Een bon of een losse transactie (per ongeluk) annuleren kan inmiddels niet meer. In het uiterste geval, moet bij een issue de clubhuiscommissie worden geraadpleegd voor het oplossen daarvan.
– Een spelerspas of identiteitsbewijs wordt pas teruggegeven als de bon volledig is voldaan.

Wij zijn met z’n allen verantwoordelijk dat dit gaat werken. Help indien nodig elkaar even herinneren, of je nu voor of achter de bar staat. We zullen deze instructie op onze website opnemen onder vragen.