Rijnhuyse geeft weer tennisles op de basisschool

Schooltennis 2017

Net als voorgaande jaren, is Tennisvereniging Rijnhuyse samen met SportID Nieuwegein weer gestart met het basisschooltennis. Tussen 30 januari en de krokusvakantie krijgen diverse kinderen vanaf groep 3 van de trainers van Rijnhuyse tennisles tijdens de gymles in de zaal.

OBS De Schakel beet maandag 30 januari de spits af en vooralsnog sluit de Prinses Margrietschool op woensdag 22 februari de rij.  Alhoewel Tennisvereniging Rijnhuyse ook tennisles geeft aan kinderen vanaf 4 jaar, is het basisschooltennis, bestemd voor leerlingen vanaf groep 3. Tijdens de les leren de kinderen de eerste beginselen van de tennissport. Op woensdagmiddag 8 maart mogen alle kinderen die dit voorjaar basisschooltennis van Rijnhuyse hebben gehad, naar de smashcourtbanen van Rijnhuyse komen om te tennissen op een echte tennisbaan. En zaterdag 11 maart is er vanaf 11 uur een heus toernooi voor deze kinderen. Foto’s van de lessen, de clinic en het event komen op de Facebookpagina van Rijnhuyse te staan.

‘We kunnen aan alles merken, dat de kinderen het basisschooltennis zeer leuk vinden. Wat een energie’, aldus Bart van Essen, verenigingstrainer van Rijnhuyse.  ‘Het doel is uiteindelijk natuurlijk om de kinderen buiten schooltijd meer aan het bewegen te krijgen. En het is prachtig om de kinderen eerst in de zaal te zien, straks gevolgd door de clinic op onze tennisbanen in Nieuwegein-Noord en een heus toernooitje op 11 maart. Wanneer de kinderen bovendien na de clinic of het event lid worden van Rijnhuyse, dan krijgen zij nog een aantal gratis tennislessen’.