SportImpulsaanvraag  gehonoreerd

logo SportID cmyk

Met het honoreren van de landelijke SportImpuls aanvraag, gaan Sport ID Nieuwegein en Tennisvereniging Rijnhuyse deze maand aan de slag om middelbare scholieren uit Nieuwegein aan het bewegen te krijgen. De aanvraag startte eerder dit jaar met ondersteuning van de gemeente Nieuwegein en Huis voor de Sport Groningen en nu is de toekenning dus een feit. SportID Nieuwegein en Tennisvereniging Rijnhuyse krijgen extra financiële middelen om sport- en beweegactiviteiten voor middelbare scholieren op te starten.

Inzet van de subsidie

Tennisverenging Rijnhuyse (aanvrager) en SportID Nieuwegein (projectleider) starten de komende weken met lokale sportaanbieders, -verenigingen en onderwijsinstellingen met het ontwikkelen van nieuwe sport- en beweegactiviteiten. Hierin wordt nauw samen gewerkt met Cals, Oosterlicht en Anna van Rijn College. De komende maanden worden nieuwe sport- en beweegactiviteiten georganiseerd voor onderwijs als diverse sporttoernooien in de vakanties, clinics naschool tijd en diverse kennismakingslessen met sportaanbieders tijdens de les. Het is doel is middelbare scholieren uit Nieuwegein per 1 november 2016 een nieuw beweegaanbod (activiteiten) te kunnen aanbieden.

Ton Bothoff, directeur van Verbindion (voorheen NV Sportinrichtingen Nieuwegein): “We zijn erg trots op het resultaat van dit aanvraagtraject. Zowel op de samenwerking met Rijnhuyse, als de inzet van onze medewerkers. Verbindion en Sport ID Nieuwegein zijn samen met onze partners in staat, om met deze honorering, meer beweeg- en sportaanbod in Nieuwegeinse wijken te realiseren. Dit draagt bij aan de gezamenlijke doelstelling: meer mensen in beweging krijgen”.

Rick van Midde, voorzitter van Tennisvereniging Rijnhuyse: “Al jarenlang is het basisschooltennis een succesvolle activiteit van onze vereniging. Toen we hier enkele jaren geleden samen met Sport ID Nieuwegein subsidie voor kregen (ook een Sportimpuls), was het al een wens om dit traject door te trekken naar het voortgezet onderwijs. Die kans hebben we nu gekregen en zullen we met beide handen aangrijpen.”

Wat is Sportimpuls?

Sportimpuls is een landelijke subsidieregeling van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, met het doel het realiseren van nieuwe sport- en beweegactiviteiten. Sportaanbieders, zoals Sport ID Nieuwegein kunnen via Sportimpuls extra financiële middelen aanvragen voor de ontwikkeling van lokale sport- en beweegactiviteiten.

Voor meer informatie over de subsidie kunt u contact opnemen met Johan Annema, Sportcoördinator Sport ID, 06 – 23 97 35 05.